Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Επιμελητήριο Εύβοιας-΄΄Δημιουργούμε ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από την κρίση΄΄

Επιμελητήριο Εύβοιας-Στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας των Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνουμε και φέτος τον 6ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας. 

Από μεριάς μας, θεωρούμε απαραίτητη την προσπάθεια διασύνδεσης της

επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση και η πρότασή μας αυτή αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Θέλουμε μέσα από το «διαγωνισμό» αυτό, να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους μας να αναδείξουν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ευκαιρίες δημιουργίας βιώσιμων μελλοντικών επιχειρήσεων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν, να μάθουν. Θεωρούμε σημαντικό, να μάθουμε στους νέους μας να αυτενεργούν και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που «οξύνουν» το νου.

Τα Επιμελητήρια, πέρα από συμβουλευτικά όργανα της Πολιτείας και φορείς ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων του κάθε Νομού, πιστεύουμε ότι χρειάζεται να αναδείξουν την υγιή και νεανική επιχειρηματικότητα, μέσα από στοχευμένες κινήσεις και να βοηθήσουν νέους ανθρώπους να γνωρίσουν το «επιχειρείν» καθώς και να υποδείξουν τους δρόμους που ανοίγονται μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ειδικά σήμερα, που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αυτό που πρέπει να αντιτάξουμε είναι η δυνατότητά μας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από την κρίση.

Φέτος θα συμμετέχει και η ΟΕΦΕ - Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής εδώ www.chambers4youth.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου