Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Αποκάλυψη βόμβα: Η Κυβέρνηση γνώριζε για νεκρούς από τις 19:08 το απόγευμα – Το σήμα του Λιμενικού που καίει- Ντοκουμέντο






Η τραγωδία στο Μάτι δεν έχει τέλος. Η λίστα μεγάλωσε κι άλλο. Οι νεκροί είναι πλέον τουλάχιστον 91, ενώ και χθες τα συνεργεία βρέθηκαν μπροστά στη σορό ενός ακόμη ανθρώπου.
Πλέον μιλάμε για εκατόμβη κι όμως δεν υπάρχει ούτε το θάρρος ανάληψης της ευθύνης από κάποιους που ακόμη παίζουν με τα ρολόγια, αρνούμενοι την πραγματικότητα που δημιούργησαν και έφεραν αντιμέτωπους με τον πλέον μαρτυρικό θάνατο τόσους ανθρώπους.

Τώρα αποκαλύπτεται με βάση έγγραφα-ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ότι μια ειδικευμένη υπηρεσία, το Λιμενικό με την τεράστια εμπειρία των ανδρών του από τις 19:08, πριν καν πέσει η νύχτα δηλαδή ενημέρωνε για νεκρούς.

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από επόμενο σήμα προκύπτει, δε, ότι στις 22:30 της Δευτέρας ότι ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.




Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.


«Βόμβα» από τον Δήμαρχο Ραφήνας για την πυρκαγιά: Συγκαλύπτουν τους ενόχους – Άφησαν τον κόσμο να καεί

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς μίλησε για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν. Μπορούν να δουν πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε ενώ κάηκαν 400 οχήματα».

«Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής», είπε ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στον ΑΝΤ1.


«Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο» είπε ο δήμαρχος Ραφήνας.


Ο κ. Μπουρνούς ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν να του μεταθέσουν ευθύνες:

«Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

«Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης αλλά ήταν εκτός» είπε ο κ. Μπουρνούς και μετά απέφυγε να πει ποιον πήρε μετά, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας.

«Θα έχουμε 120 νεκρούς» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας για τις φωτιές στην Αττική

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική και έχει ήδη εξετάσει πολλούς μάρτυρες, είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Η έρευνα που διατάχθηκε την επομένη της καταστροφής από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της έρευνας που διενεργεί η Πυροσβεστική ενώ έχει προχωρήσει και σε εξέταση κάποιων μαρτύρων.

Στόχος η ταχεία ολοκλήρωση των ερευνών και ο εντοπισμός των υπευθύνων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους των αθώων που βρήκαν φρικτό θάνατο στην πυρκαγιά στο Μάτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου