Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Έπεσαν οι «μάσκες» – Eίναι πλέον επίσημο: Ο Τσίπρας γνώριζε ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί – Ρεπορτάζ από την «κόλαση»




Με πάταγο κατέρρευσαν η προπαγάνδα και τα ψέματα του Μαξίμου για την τραγωδία στο Μάτι μετά από τις σημερινές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού και του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, η κυβέρνηση γνώριζε από το απόγευμα της Δευτέρας για την ύπαρξη νεκρών στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού.

Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, επιβεβαίωσε ότι είχε ενημερωθεί για το χάος που επικρατούσε στο Μάτι, άλλα δεν κρίθηκε ασφαλής η πληροφόρηση καθώς προήλθε από τους άνδρες των ΟΥΚ οι οποίοι επιχειρούσαν στη θάλασσα.
Γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών – Eίναι επίσημο

Στο ανατριχιαστικό συμπέρασμα πως όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι, αλλά η πολιτική ηγεσία και η φυσική ηγεσία της χώρας μιλούσαν για την φωτιά στην… Σουηδία και τα εναέρια που έχει ζητήσει ως συνδρομή από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να σβήσει τις φωτιές της, καταλήγουν άπαντες μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις, υπουργών, λιμενικών, αστυνομικών και πυροσβεστών.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από την πυροσβεστική με τις οποίες επικοινώνησε το Newpost.gr και ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της, «γνώριζαν όχι απλά ότι είχαμε νεκρούς, αλλά ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί».

Και ενώ όλη η χώρα παρακολουθούσε «μουδιασμένη» τις εικόνες της καταστροφής που ξετυλίγονταν από τους τηλεοπτικούς δέκτες και οι κάτοικοι της περιοχής, είτε θρηνούσαν νεκρούς, είτε αναζητούσαν αγνοούμενους, ο πρωθυπουργός ρωτούσε μεταξύ άλλων τους υπουργούς και τους αρχηγούς της πυροσβεστικής και της αστυνομίας:

-Αλέξης Τσίπρας: Έχουν στείλει 80 αεροσκάφη στην Σουηδία;

-Νίκος Τόσκας: Ζήτησαν οι Σουηδοί 80

-Αλέξης Τσίπρας: Τα στείλανε;

-Νίκος Τόσκας: Όχι


-Αλέξης Τσίπρας:Εμεις θα έχουμε αύριο επιπλέον;

-Νίκος Τόσκας: Εεεε δεν μας έχουν…

Οι παρόντες αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας, παρότι γνώριζαν για νεκρούς, έχοντας ενημερωθεί από όσους επιχειρούσαν στα σημεία της καταστροφής προτίμησαν να έχουν… διακοσμητικό ρόλο και να απαντούν σε ερωτήσεις περί ενεργού μετώπου και για μεταφορά στο λιμάνι της Ραφήνας «κάποιων ατόμων».

Άμεση απομαγνητοφώνηση των διαβιβάσεων της Δευτέρας

Στελέχη της πυροσβεστικής επισημαίνουν την ανάγκη « άμεσης απομαγνητοφώνησης όσων διαβίβαζαν στο κέντρο επιχειρήσεων και της αστυνομίας οι ένστολοι που βρισκόντουσαν στο σημείο της τραγωδίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα για την αναφορά για τον εντοπισμό πτωμάτων και να συμπεριληφθούν στην δικογραφία που σχηματίζουν τα στελέχη της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος».

Νέο βίντεο από την ακτή της τραγωδίας στο Μάτι

Άνθρωποι με εγκαύματα, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, δεκάδες κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στα βράχια για να σωθούν από τη φωτιά στο Μάτι εμφανίζονται σε βίντεο που τράβηξε ένας από τους διασωθέντες.

Ο Νίκος Βερυκοκκίδης βιντεοσκόπησε τις δραματικές σκηνές έχοντας καταφύγει στην παραλία με τη μητέρα του, μετά την καταστροφή του σπιτιού τους στις φλόγες.

Τουλάχιστον ένας από τους δεκάδες ανθρώπους διακρίνεται να έχει σοβαρά εγκαύματα στο χέρι. Άλλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους με το κινητό, άλλοι βάζουν βρεγμένα ρούχα στο πρόσωπο για να μην εισπνέουν τον τοξικό καπνό.

Άγνωστο παραμένει ποιοι από αυτούς σώθηκαν, ή πνίγηκαν αργότερα στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν στα ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου