Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δεν έχουν τσίπα! – Για χαρτιά και παϊδάκια στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις ώρες της εθνικής τραγωδίας – «Ξεγυμνώθηκαν» – Εικόνες που προκαλούν οργή





Απίστευτη είναι πλέον η κυνικότητα των ΣΥΡΙΖαίων. Προκαλούν οργή και μίσος. Οι Ελληνες θα τους στρίψουν την πλάτη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο πλέον.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται πλέον το Μαξίμου, μετά την εθνική τραγωδία που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μια εβδομάδα μετά, η κυβέρνηση δέχεται βολές πανταχόθεν για τους χειρισμούς, τις παραλείψεις και τις λάθος εκτιμήσεις της στην αντιμετώπιση της φωτιάς, αλλά επίσης για την επικοινωνιακή διαχείριση του όλου ζητήματος.

To αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση επιβάρυναν έντονα οι μαρτυρίες υπηρεσιακών παραγόντων ότι είχαν ενημερώσει κυβερνητικά στελέχη για την ύπαρξη νεκρών από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας η οποία έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Απίστευτη πρόκληση εν μέσω τραγωδίας

Οπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, το βραβείο υποκρισίας παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάµελλος, και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινίος, οι οποίοι, λίγες ώρες µετά τη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για τις φονικές πυρκαγιές, βρέθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στην ταβέρνα «Καραβίτης» στο Παγκράτι. Εκεί όπου για ώρες, σαν να µην τρέχει τίποτα, απολάµβαναν µε τη ΣΥΡΙΖΑϊκή παρέα τους τα φηµισµένα παϊδάκια του µαγαζιού.






ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ



To βραβείο κυνισµού δικαιωµατικά κερδίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. και γνωστός από τα τηλεπαράθυρα Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

ΤΡΑΠΟΥΛΑ



Το βραβείο αµεριµνησίας πηγαίνει στον πρώην δηµοσιογράφο και τώρα κήρυκα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος το βράδυ που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι όχι µόνο δεν συγκινήθηκε, αλλά δεν έδειξε και το παραµικρό ενδιαφέρον να παρακολουθήσει τη δραµατική εξέλιξη των γεγονότων.


Δείτε τις απίστευτες εικόνες

Οπως αναφέρει αρκετές φορές, έχουµε να κάνουµε µε την πιο κυνική κυβέρνηση που γνώρισε µεταπολιτευτικά ο τόπος. Υπουργοί και βουλευτές το πρωί κλαίνε µε κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα θύµατα που άφησε η εγκληµατική ολιγωρία τής πιο ανύπαρκτης και συνάµα επικίνδυνης κυβέρνησης και το βράδυ χαριεντίζονται σε ταβέρνες, απολαµβάνουν µε ξανθιές κυρίες τα ποτά τους σε πανάκριβα στέκια του Κολωνακίου και τζογάρουν αλά Καµµένος, σε λέσχες. Καµία ενοχή, κανένας έµπρακτος σεβασµός στο τριήµερο εθνικό πένθος.

Αν τώρα οι εν λόγω κύριοι αμφισβητούν τις φωτογραφίες, δεν έχουν παρά να μας το πουν, εμείς εδώ στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μεταφέρουμε το ρεπορτάζ, απλά πράγματα.

Πάντως κύριοι είστε εκτεθειμένοι

Οι μαρτυρίες που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες γενούν τεράστια ερωτήματα για το τι ακριβώς γνώριζαν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες τη Δευτέρα το βράδυ την ώρα της σύσκεψης.

«Το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο Σισμανόγλειο που από τις 10:30-11 παρα είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών», είπε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος. «Αυτό μου το επιβεβαιώσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητηής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκα ξανά στο Σισμανόγλειο», πρόσθεσε.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ανέφερε πως «μέχρι τις 22:30 της Δευτέρας είχαμε παραλάβει τέσσερις νεκρούς».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο Γιώργος Μαθιόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κληση από την πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα. Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30».

Όπως εξήγησε «μετά σταμάτησε η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ γιατί δόθηκε εντολή από το συντονιστικό κέντρο που ήταν όλοι οι υπουργοί και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ, καθώς ενεργοποιηθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.

«Από τις 11.20 το ΕΚΕΠΥ ζητά 40 σάκους περισυλλογής νεκρών» είπε ο Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατήγγειλε παράλληλα ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών.

Και ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος αναφέρθηκε σε έτοιμα για μεταφορά σάκων περισυλλογής σορών πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι 40 σάκοι για σορούς είχαν ήδη σταλεί στη Ραφήνα στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, γεγονός που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι οι ιθύνοντες γνώριζαν το μέγεθος της τραγωδίας από νωρίς.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που βρέθηκε στην ακτή της τραγωδίας, Δ.Μπαλτάκος, αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως είχε ειδοποιήσει τους ανωτέρου του, από τους οποίους ενημερωνόταν ο υπουργός Ναυτιλίας για την ύπαρξη νεκρών. «Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής της ομάδας των ΟΥΚ επανήλθε με νέες δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, διευκρινίζοντας ότι εκείνη την ώρα ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς αν επρόκειτο για νεκρούς ή όχι.

Μία ακόμη άγνωστη πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε είναι η ανεύρεση από την ομάδα ΔΙΑΣ του πρώτου νεκρού της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Ο κ. Μαυροειδάκος είπε ακόμα πως δεν δόθηκαν εγκαίρως εντολές στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη να μεταβεί στο Μάτι.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε την ύπαρξη νεκρών, όπως προκύπτει από την ενεργοποίηση της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (Ο.Α.ΘΥ.Κ.) το βράδυ της Δευτέρας. Η υποστάτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, επικεφαλής τς Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερρευνών της ΕΛΑΣ, δηλώνει ότι η ομάδα ενεργοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πόσο πιο στημένο;

Και το χειρότερο; Η χθεσινή επίσκεψη στο Μάτι ήταν η επιτομή της παρωδίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ενας πρωθυπουργός «κλέφτης» μεταβαίνει υπό το φως της νύχτας στην περιοχή για να μην συναντήσει κανέναν και στήνει μια συζήτηση περί «μαντρών» προσπαθώντας να ρίξει το βάρος στους νεκρούς. Αλλωστε το είπαν.

«Εσείς φταίτε που πεθάνατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου