Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.και λοιποί:«Βουλώστε το, το Μάτι δεν ήταν πάντα δάσος» -Οι φωτό που δείχνουν την πορεία από το 1945 !!!![εικόνες]





Η περιοχή στο Μάτι ήταν αγροτική - οικιστική. Αρχισε να γίνεται πλήρως οικοδομημένη από το 1967, δάσος άρχισε να γίνεται από το 1983.

Η Δρ. Διονυσία-Γεωργία Περπερίδου είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, με γνωστικό αντικείμενο τον αστικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο μάθημα «Πολεοδομία και κτηματολόγιο».



Η Διονυσία Περπερίδου ανήρτησε το παρακάτω σχόλιο και το συνόδευσε με τις αντίστοιχες φωτογραφίες από το Εθνικό Κτηματολόγιο:





Το 1960, εποχή της δεύτερης μεγάλης αεροφωτογράφισης, φαίνεται συντονισμένη οικιστική ανάπτυξη, το χάραγμα κάποιων δρόμων και μεγάλα οικόπεδα. Αυτό συνεχίζεται και το 1967 και το 1983, χρονιές από τις οποίες έχουμε ντοκουμέντα, τα οποία εμφανίζουν τμήματα από το Μάτι και το Βουτζά.



Από ό,τι φαίνεται, η περιοχή έγινε δάσος μεταξύ του 1967 και του 1983, με φύτευση πεύκων. Ένα δέντρο που μεγαλώνει γρήγορα, που πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα και κάνει καλή σκιά. Μόνο που “καταπνίγει” και όλα τα άλλα είδη και καίγεται πάρα πολύ εύκολα.





Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου