Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κάνουν 100 χιλιόμετρα την ημέρα για να πάνε σχολείο δύο μαθήτριες από το Μαντούδι!!!




Καλούνται να πηγαίνουν στο Λύκειο Λίμνης γιατί τους κατάργησαν την τάξη

Γονείς και μαθητές του Λυκείου Μαντουδίου βρίσκονται σε αναστάτωση μετά την απόφαση της κατάργησης του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου του σχολείου –λόγω ελλιπούς αριθμού εγγεγραμμένων- και τη μετακίνηση των ΔΥΟ μαθητριών στο Λύκειο Λίμνης.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκινόπουλος αναφέρουν για το θέμα:
"... Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στους γονείς και τους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιά και φυσικά δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Οι δύο μαθήτριες πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο περιβάλλον του σχολείου τους και να μετακινούνται καθημερινά περίπου 50 χλμ σε μια περίοδο μάλιστα που και ο χρόνος τους είναι πολύτιμος αλλά και η ψυχολογία τους παίζει σημαντικό ρόλο .
Από μια τέτοια απόφαση τίποτα θετικό δεν μπορεί να προκύψει. Μόνο φραγμούς στη μόρφωση μπορεί να βάλει. Αποκαλύπτεται ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κράτος και οι υπηρεσίες του τα παιδιά μας είναι σαν "αντικείμενα" που μπορεί να τα πηγαινοφέρνει από το Μαντούδι στη Λίμνη, σα να είναι το πιο απλό πράγμα.
Η αλήθεια είναι ότι η παύση του ολιγομελούς τμήματος γίνεται στη λογική προαποφασισμένων μέτρων και περικοπών, της περιστολής των δαπανών που αφορούν μισθοδοσίες στην Παιδεία, του "κόφτη" στις προσλήψεις αναπληρωτών, της αξιολόγησης δομών στο εκπαιδευτικό σύστημα, που έχουν ως συνέπεια την καρατόμηση τμημάτων.
Αυτή η ενέργεια του υπουργείου Παιδείας είναι ξεκάθαρο, πως εντάσσεται στη λογική των συγχωνεύσεων, που αποσκοπούν στην οικονομία προσωπικού και ταυτόχρονα υποτιμούν τη μόρφωση των παιδιών στην κατεύθυνση που προσανατολί­ζονται και επιλέγουν.
Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:
mΝα παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση.
m Τα τμήματα και οι κατευθύνσεις να διαμορφώνονται με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
m Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα με πλήρη στελέχωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου