Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου : Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη επιβεβαίωση του ρητού «Αρχή άνδρα δείκνυσι»





Η πλήρης άλωση του Κράτους αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε εφαρμογή του δόγματος, που πρεσβεύουν και το οποίο είναι: «κυβέρνηση ίσον κράτος” και “κράτος ίσον εξουσία”.

Αυτό επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης 33 βουλευτών της ΝΔ με θέμα την πλήρη κομματικοποίηση, που επιχειρεί η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι εκεί βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημα, γιατί υπερφορολογούν άγρια τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας και εξοντώνουν τη μεσαία τάξη.
Στόχος τους –όπως είπε- είναι να χρηματοδοτηθεί μια άνευ προηγουμένου καταδρομική εισβολή των δικών τους ανθρώπων, υπερδιογκώνοντας το κράτος, πέραν πάσης οικονομικής και αναπτυξιακής λογικής.
Σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησαν δεκάδες άχρηστες δομές, ακόμα και Μουσείο Αγροτικού Κινήματος, με προσλήψεις στρατιάς συμβασιούχων μέσω αδιαφανών διαδικασιών, με τη δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους με μεταμεσονύχτιες τροπολογίες προφανούς αντισυνταγματικότητας. Και όλα αυτά με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όταν την ίδια στιγμή απειλούνται με περικοπές οι συντάξεις για πολύ λιγότερα.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι, πώς θα ναρκοθετήσουν την πορεία της επόμενης κυβέρνησης τόσο στο πεδίο της οικονομίας, αφήνοντας πίσω τους δεσμεύσεις αβάσταχτες, όσο και στα εθνικά θέματα, προβαίνοντας σε παραχωρήσεις απαράδεκτες, όπως και στη λειτουργία του κράτους με την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. «Δώσατε- είπε- πολλά δείγματα γραφής με τις τοποθετήσεις των επί κεφαλής σε διάφορους δημόσιους Οργανισμούς. Έχω και προσωπικό παράδειγμα στην Εύβοια, όπου στον Οργανισμό Λιμένων παρακάμφθηκαν 15 άνθρωποι με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και επιλέγει κάποιος, που είχε μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς τίτλο.»

Και συνέχισε: «Εκεί που ξεπεράσατε κάθε όριο είναι ο τρόπος που δρομολογήθηκε και υλοποιείται η επιλογή των Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Γραμματέων αποτελεί μνημείο πολιτικού κυνισμού και ανηθικότητας. Πρώτα ψηφίσατε ένα νόμο, το 2016 για τη δήθεν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, με την αδιάβλητη και αξιοκρατική – όπως λέγατε – διαδικασία επιλογής νέων γραμματέων 4ετούς θητείας. Μετά δεν εφαρμόσατε καθόλου το νόμο για 2 χρόνια – αφενός για να τοποθετήσετε όποιον θέλετε εκεί με τη συνεπαγόμενη αντίστοιχη μοριοδότηση προϋπηρεσίας και αφετέρου για να φορτωθεί τη θητεία των νέων γραμματέων η επόμενη κυβέρνηση. Και όταν αποφασίσατε φέτος να εφαρμόσετε τον δήθεν αξιοκρατικό νόμο, εκεί δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο. Και τι δεν κάνατε! Μέχρι και το ΑΣΕΠ, ένα όργανο του οποίου τις αποφάσεις σέβονταν όλοι οι Έλληνες το εξευτελίσατε, δια της απόπειρας χειραγώγησής του.»
»Επιπλέον δεν υπάρχει αντικειμενική μοριοδότηση (τι να το κάνεις το μεταπτυχιακό, αν κάνεις καλή συνέντευξη με τον κολλητό) οι προκηρύξεις θέσεων ήταν φωτογραφικές (συνήθως δε ήταν και selfies, νομοθετικές αφού ο κρινόμενος ήταν και κριτής – ο νυν γραμματέας που τοποθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και βέβαια η τελική επιλογή γίνεται από τον υπουργό.
Και για να έχει ο υπουργός το κεφάλι του ήσυχο – να μην υπάρχει δηλαδή καμία περίπτωση ανεπιθύμητου επιτυχόντα – ζήτησε και πήρε τους φακέλους από το ΑΣΕΠ με τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων, για να τα φτιάξει όλα στα μέτρα του εκλεκτού του. Ήταν παράνομο και έγινε πράξη!»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Σίμου Κεδίκογλου:

« ‘Αρχή άνδρα δείκνυσι’ έλεγαν οι πρόγονοί μας και τα τριάμισι τελευταία χρόνια βιώνουμε τη χειρότερη δυνατή επιβεβαίωση του γνωστού ρητού. Τώρα πια έπεσαν οι μάσκες σας οι προεκλογικές. Όλοι γνωρίζουν τι είστε, τι πρεσβεύετε, ποιό είναι το ήθος και το ύφος της διακυβέρνησής σας, ποια είναι η προσήλωσή σας στο Σύνταγμα, στα δημοκρατικά ιδεώδη.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το καινούργιο συντομότερο ανέκδοτο είναι “ το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”. Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά.
Η Δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση και την ανεξαρτησία των τριών θεσμικών πυλώνων της (της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας) και στην ελεύθερη λειτουργία της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας, των μέσων ενημέρωσης.
Είναι άραγε τυχαίο, ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πλήξει την ανεξαρτησία των άλλων πυλώνων της Δημοκρατίας μας; Μάλλον όχι, αφού η διάκριση των εξουσιών είναι απεχθής. Για εσάς η εξουσία είναι μια και πρέπει να την ελέγχετε ολοκληρωτικά. Εξ ου και οι περίφημες ατάκες του τύπου «πήραμε την κυβέρνηση δεν πήραμε ακόμα την εξουσία».
Ξεκινήσατε, λοιπόν, με μία πρωτοφανή επίθεση στα μέσα ενημέρωσης που δεν σας ήταν αρεστά. Προσπαθήσατε να κλείσετε εφημερίδες, πανηγυρίσατε όταν εξουδετερώσατε ένα τηλεοπτικό κανάλι που σας ενοχλούσε και θελήσατε να επιβάλετε έναν κατάφωρα αντισυνταγματικό νόμο για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών. Μέχρι και για άχρηστα βοσκοτόπια πήγατε να πουλήσετε τηλεοπτικές άδειες στους εκλεκτούς σας.
Ευτυχώς, εκεί, προστάτεψε τις δημοκρατικές ελευθερίες μας η Ελληνική Δικαιοσύνη. Παρά τα διαδικαστικά πραξικοπήματα για να προωθήσετε δικούς σας στις ηγεσίες των ανωτάτων Δικαστηρίων, παρά τις γκεμπελικές μεθόδους που χρησιμοποιήσατε για να δολοφονήσετε τον χαρακτήρα δικαστών, που όρθωσαν το ανάστημά τους, δεν καταφέρατε να ποδηγετήσετε την ελληνική Δικαιοσύνη.
Βέβαια, δεν το βάζετε εύκολα κάτω, όπως απέδειξε και η εξοργιστική προσπάθειά σας να παγώσετε τη δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Μια προσπάθεια τόσο εξοργιστική, που οι εκλεκτοί σας αναγκάστηκαν μετά τις σφοδρές αντιδράσεις να πάρουν πίσω κακήν κακώς.
Σε όλο αυτό το διάστημα , όμως, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιό σας για άλωση του κράτους, αφού βασικός κανόνας του πολιτικού σας “ πιστεύω” είναι ότι “κυβέρνηση ίσον κράτος” και “κράτος ίσον εξουσία”.
Εκεί βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα: γιατί υπερφορολογείτε άγρια τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας; Γιατί εξοντώνετε τη μεσαία τάξη;
Για να χρηματοδοτηθεί μια άνευ προηγουμένου καταδρομική εισβολή των δικών σας ανθρώπων, υπερδιογκώνοντας το κράτος, πέραν πάσης οικονομικής και αναπτυξιακής λογικής.
Δεκάδες νέες, άχρηστες δομές δημιουργήθηκαν. Μέχρι και Μουσείο Αγροτικού Κινήματος αποκτήσαμε (κ. Υπουργέ, οι αγρότες χρειάζονται γεωπόνους, δεν χρειάζονται μουσείο, εκτός και αν σκοπεύετε να τους βάλετε εκεί... ). Μυριάδες συμβασιούχοι προσελήφθησαν με αδιαφανείς διαδικασίες και δρομολογήθηκε η μονιμοποίησή τους με μεταμεσονύχτιες τροπολογίες προφανούς αντισυνταγματικότητας. Όλα αυτά με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όταν απειλούνται με περικοπές οι συντάξεις για πολύ λιγότερα.
Με την υπερδιόγκωση και άλωση του Κράτους σε πλήρη εξέλιξη, αυτό που σας απασχολεί είναι πως θα διατηρήσετε τον έλεγχο στη συνέχεια, αφού δηλ προκύψει το μεγάλο σας πρόβλημα. Και το μεγάλο σας πρόβλημα είναι άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας μας: οι εκλογές και η εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας.
Κύριο σας μέλημα λοιπόν είναι, πως θα ναρκοθετήσετε την πορεία της επόμενης κυβέρνησης, που γνωρίζετε πλέον πολύ καλά ότι δεν θα είστε εσείς. Το κάνετε στο πεδίο της οικονομίας, αφήνοντας πίσω σας δεσμεύσεις αβάσταχτες, το κάνετε στα εθνικά θέματα, προβαίνοντας σε παραχωρήσεις απαράδεκτες, το επιχειρείτε και στη λειτουργία του Κράτους με την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Δώσατε ήδη πολλά δείγματα γραφής με τις τοποθετήσεις των επί κεφαλής σε διάφορους δημόσιους Οργανισμούς. Έχω και προσωπικό παράδειγμα στην Εύβοια, όπου στον Οργανισμό Λιμένων παρακάμφθηκαν 15 άνθρωποι με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και επιλέγει κάποιος, που είχε μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς τίτλο.
Εκεί που ξεπεράσατε κάθε όριο είναι ο τρόπος που δρομολογήθηκε και υλοποιείται η επιλογή των Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Γραμματέων αποτελεί μνημείο πολιτικού κυνισμού και ανηθικότητας.
Πρώτα ψηφίσατε ένα νόμο, το 2016 για τη δήθεν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, με την αδιάβλητη και αξιοκρατική – όπως λέγατε – διαδικασία επιλογής νέων γραμματέων 4ετούς θητείας.
Μετά δεν εφαρμόσατε καθόλου το νόμο για 2 χρόνια – αφενός για να τοποθετήσετε όποιον θέλετε εκεί με τη συνεπαγόμενη αντίστοιχη μοριοδότηση προϋπηρεσίας και αφετέρου για να φορτωθεί τη θητεία των νέων γραμματέων η επόμενη κυβέρνηση. Και όταν αποφασίσατε φέτος να εφαρμόσετε τον δήθεν αξιοκρατικό νόμο, εκεί δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο.
Και τι δεν κάνατε! Μέχρι και το ΑΣΕΠ, ένα όργανο του οποίου τις αποφάσεις σέβονταν όλοι οι Έλληνες το εξευτελίσατε, δια της απόπειρας χειραγώγησής του.
Επιπλέον, δεν υπάρχει αντικειμενική μοριοδότηση (τι να το κάνεις το μεταπτυχιακό, αν κάνεις καλή συνέντευξη με τον κολλητό) οι προκηρύξεις θέσεων ήταν φωτογραφικές (συνήθως δε ήταν και selfies, νομοθετικές αφού ο κρινόμενος ήταν και κριτής – ο νυν γραμματέας που τοποθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και βέβαια η τελική επιλογή γίνεται από τον υπουργό.
Και για να έχει ο υπουργός το κεφάλι του ήσυχο – να μην υπάρχει δηλαδή καμία περίπτωση ανεπιθύμητου επιτυχόντα – ζήτησε και πήρε τους φακέλους από το ΑΣΕΠ με τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων, για να τα φτιάξει όλα στα μέτρα του εκλεκτού του. Ήταν παράνομο και έγινε πράξη!

Κυρίες και Κύριοι τη κυβέρνησης,

Κατά βάθος σας κατανοώ. Κατανοώ την αλλεργία σας στις αρχές και τους κανόνες της Δημοκρατίας μας, γιατί δεν πιστεύετε σε αυτήν. Κατανοώ την ανάγκη σας να υπερδιογκώσετε το Κράτος εις βάρος του ιδιωτικού τομέα, γιατί το ιδανικό της κοσμοθεωρίας σας είναι να γίνουν όλα κρατικά. Κατανοώ ακόμα και αυτή την επαίσχυντη απόπειρα κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, γιατί πιστεύετε, ότι ένα είναι το κόμμα και πρέπει να ταυτισθεί με το κράτος.
Ξέρετε, έχω ζήσει στη Σοβιετική Ένωση και όλα αυτά θυμίζουν λίγο μεθόδους μπολσεβίκων, με λαϊκούς κομισάριους σε κάθε υπηρεσία. Να θυμάστε, όμως, ότι αυτές οι μέθοδοι ήταν η αιτία που οδήγησε στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Εδώ είναι Ελλάδα, ανήκουμε στην Ευρώπη και ολοκληρωτική εξουσία δεν θα υπάρξει. Επί της ουσίας για τους υπουργούς που ζήτησαν και πήραν τους φακέλους από το ΑΣΕΠ φοβάμαι ότι απαντήσεις δεν θα πάρουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου