Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε ''διαβούλευση'' το μέλλον του ΤΕΙ με τον Ψαθά ανύπαρκτο! Προσπάθεια να πειστούν οι Ψαχνιώτες ότι ''από το ντιπ ολότελα καλή είναι και η ....Παναγιώταινα!!!''






Σε διαβούλευση μπαίνει στις αρχές Οκτωβρίου το ζήτημα του ΤΕΙ και το μέλλον του στην πόλη των Ψαχνών  με τον Υπουργό κ.Γαβρόγλου στην ουσία να έχει αποφασίσει την ενοποίησή του με το ΕΚΠΑ και στην ουσία την ''αναβάθμισή του''σε πανεπιστήμιο με το γεγονός όμως της μείωσης των φοιτητών στο μισό σχεδόν από όσους φοιτούν σ'αυτό σήμερα!
Άλλο ζητούμενο είναι οι σχολές που θα λειτουργήσουν εδώ καθώς και η ποιότητα τους ώστε να προσελκύσουν τους υποψήφιους μελλοντικούς φοιτητές οι οποίοι θα ενταχθούν σ'αυτές.
Η διαβούλευση που θα γίνει θα είναι στην ουσία μια τυπική διαδικασία και τίποτε περισσότερο καθώς όλα έχουν αποφασιστεί και μένει η επικύρωσή τους και μόνο!
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αυτό που φέτος είδαν πολλοί Ψαχνιώτες να συμβαίνει, με την μεγάλη προσέλευση φοιτητών δεν θα το ξαναδούν ,καθώς και με το καλό σενάριο,οι φοιτητές από περίπου 1.300(εισακτέοι) του χρόνου θα είναι το πολύ 500-600,ενώ με το κακό σενάριο δε θα ξεπεράσουν τους 250!
Όλα αυτά δυστυχώς ,για τον μέσω,πολίτη θα γίνουν μετά τις Δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2019 με αποτέλεσμα να δίνουν την ευκαιρία στον νυν Δήμαρχο να κουκουλώνει την πλήρη ανεπάρκειά του και να καλύπτει τα πολλά ναι που έλεγε τον Φεβρουάριο στον υπουργό, με αντάλλαγμα την στήριξή του (εκ νέου) από τον ΣΥΡΙΖΑ! Αν και ως το καλοκαίρι αφού είδε την αγανάκτηση του ντόπιου πληθυσμού στον σχεδιασμό αυτό δεν δίστασε να κάνει την κωλοτούμπα και μάλιστα μπροστά στον βουλευτή Γ.Ακριώτη και εντός Δ.Σ για το ζήτημα!
Η αλήθεια είναι ότι ο Γ.Ψαθάς σ'αυτή τη διαβούλευση που γίνεται είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτος και παρά τα όσα λέει στον απλό πολίτη τον προδίδει η τοποθέτησή του στα Δ.Σ και την επιτροπή που έχει σχηματίσει ο Δήμος.
Άλλα λέει ο Δήμαρχος και άλλα οι συμμετέχοντες σ'αυτή την επιτροπή!Ο ίδιος προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι δεν είχε άλλη επιλογή και ότι θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που χάνουμε τους μισούς φοιτητές και μας πάνε στο ΕΚΠΑ!
Το ζήτημα αυτό θ'αποτελέσει και ένα από τα κορυφαία ζητήματα στην κούρσα των Δημοτικών εκλογών του 2019 με τους αντιπάλους του Ψαθά να του καταμαρτυρούν πολλά για τον ρόλο που έπαιξε στο παρασκήνιο αυτού του κορυφαίου για τον τόπο, και ιδιαίτερα για την πόλη των Ψαχνών,ο ίδιος και θα δούμε αν οι Ψαχνιώτες θ'αντιληφθούν την ζημιά που προκάλεσαν οι ερασιτεχνισμοί του ,και η για ακόμη μια φορά παντελής έλλειψη σχεδίου από την πλευρά του!
Γιατί πέρα από όσα προβλέπονταν και συζητούντο ο νυν Δήμαρχος έχει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη που έχει προκύψει καθώς ξεκίνησε ως υποστηρικτής του ''σχεδίου Γαβρόγλου''και κατέληξε να το ''καταγγέλλει''όταν διαπίστωσε ότι η καρέκλα του εξαρτάτε από αυτό! Και μας αρκεί εδώ στο evia insider ότι αυτό εμείς και ο ίδιος το γνωρίζουμε πολύ καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου