Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ψαθάς για σήμανση στην Αβάντων Δεν αλλάζω τίποτα.Είμαι υπέρ της αποτροπής και όχι υπέρ της επιβολής προστίμων.Έχω πληρώσει από την τσέπη μου κλήσεις''Δεν μας είπε όμως αν αυτές ''έγιναν'' ψήφοι!




Την αντίδραση του Δήμαρχου Γ.Ψαθά είχαμε χθες μετά από το δημοσίευμα μας για την σηματοδότηση επί της οδού Αβάντων και τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες και στους οδηγούς οχημάτων .
Ο Δήμαρχος παρενέβη τηλεφωνικά και έδωσε την δική του εξήγηση για ότι συμβαίνει ξεκινώντας από το γεγονός ότι τα σήματα στάθμευσης δεν μπορούν ν'αφαιρεθούν γιατί αλλιώς ο Δήμος θα πρέπει να προωθήσει την μισθωμένη στάθμευση με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν επιλογή παρκαρίσματος αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε την στάθμευση σε λίγους που θα πλήρωναν γι'αυτή!
Παράλληλα τόνισε ότι η σηματοδότηση βοηθάει την αποτροπή και όχι την επιβολή των προστίμων ενώ δεν παράλειψε να πει ότι ο ζήλος που το τοπικό Α.Τ δείχνει στην επιβολή τους είναι υπερβολικός!
Σε ότι αφορά τα δεδομένα συνέχισε ότι ναι μεν ο δρόμος είναι μεγάλος αλλά στην αρχή του στενεύει (από Δημαρχείο έως ΗΜΊΩΡΟ) και δε θα βοηθούσε η απομάκρυνση της σηματοδότησης καθώς τότε θα γινόταν ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα καθώς δε θα περνούσαν από το σημείο ούτε τα μικρότερα οχήματα.
Σε ότι αφορά τα έσοδα του Δήμου από το μέτρο μάλλον ήταν απαξιωτικός καθώς υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν περιμένει έσοδα από τα 20ρικα των κλήσεων!
Δεν είπε όμως ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κλήσεων είναι περίπου οι 50 κλήσεις δηλαδή ποσόν 1.000 ευρώ ημερησίως στα Δημοτικά ταμεία!!!
Μάλιστα δεν μας έκρυψε ότι ο ίδιος πολλές φορές έχει πληρώσει από την τσέπη του κλήσεις πολιτών ,λέγοντας μας ότι ''συχνά επιβαρύνεται η τσέπη του Δήμαρχου από το μέτρο των κλήσεων''!Δεν μας εξήγησε βέβαια αν αυτές οι πληρωμές μετουσιώνονται σε ψήφους στις εκλογές καθώς και με βάση τα λεγόμενά του προκύπτει ζήτημα μετά από μια τέτοια τοποθέτηση!
Τέλος διευκρίνισε ότι είναι υπέρ της αποτροπής και όχι υπέρ της επιβολής των προστίμων.Αλλά δε διευκρίνισε τα περί κανονισμού τροφοδοσίας των καταστημάτων ή γιατί δεν υπάρχει σήμανση που να απαγορεύει την διέλευση βαρέων οχημάτων και ειδικά μεγάλων φορτηγών και συρόμενων από το κέντρο της πόλης των Ψαχνών.
Στο ζήτημα θα επανέλθουμε καθώς ήδη είμαστε σ'επαφή με ειδικούς προκειμένου να μας πουν αν μπορεί ή όχι να ισχύσει κάτι διαφορετικό στο ζήτημα αυτό και με ποιου ευθύνη ,καθώς ο Δήμαρχος απόκλεισε το ενδεχόμενο ο Δήμος ν'αναλάβει πρωτοβουλία για κάποια αλλαγή στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου