Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ ΕΛΠΙΔΑ Το σχέδιο της ΝΔ για το αύριο: Ανάπτυξη, δουλειές και ευκαιρίες.






ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ


Σε υψηλούς τόνους θα συνεχίσει η ΝΔ να ασκεί κριτική και στην όψιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα μείωσης των φόρων.

Τη βεβαιότητα ότι δημιουργείται στη χώρα ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής, το οποίο θα εκφραστεί και στη Δυτική Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, στην οποία πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας μίλησε το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, που έχει τη στήριξη της Ν.Δ., Νεκτάριο Φαρμάκη.



Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα και αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση της Ν.Δ. για το μέλλον της χώρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι αναπτυξιακή και έχει στην πρώτη γραμμή τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πρόταση αυτή αφορά όλους τους πολίτες και πρωτίστως τους πιο αδύναμους και τους πιο φτωχούς, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ενώ υπογράμμισε ότι μόνο η ΝΔ σήμερα προσφέρει ρεαλιστική και μετρήσιμη ελπίδα για το αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθούν να σχολιάζουν ακόμη και με σκωπτική διάθεση την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συνδέσει την… πραγματική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι με την επιζήμια για τη χώρα τετραετή παραμονή του στην εξουσία, αλλά με τις 100 ημέρες από την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος.

«Προφανώς δεν το κατάλαβε καν, αλλά ο κ. Τσίπρας ομολόγησε την παταγώδη αποτυχία του. Διότι πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς έναν πρωθυπουργό που επί της ουσίας ομολόγησε ότι θέλει να ξεχαστούν τα 4 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία;», σχολιάζουν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές, στον απόηχο και της αυστηρής απάντησης που έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ήδη όχι μόνον ο μακροβιότερος, αλλά και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός».

Σε υψηλούς τόνους θα συνεχίσει η ΝΔ να ασκεί κριτική και στην όψιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα μείωσης των φόρων. Ειδικά μάλιστα για τον ΕΝΦΙΑ γαλάζια στελέχη σχολιάζουν πως «αντί να αντιγράψει, έστω, το πρόγραμμα της ΝΔ, όπως έχει κάνει σε άλλα ζητήματα, πάλι κοροϊδεύει τους πολίτες».

«Λέει ότι θα τον μειώσει κατά 30% και μάλιστα μόνο για τα ακίνητα μέχρι 60.000 ευρώ, αλλά επί της ουσίας ούτε αυτό ισχύει, καθώς θα αυξήσει από 1ης/1/19 τις αντικειμενικές αξίες», επισημαίνουν, ενώ του καταλογίζουν ότι στην πραγματικότητα «για μια ακόμη φορά περιφρονεί τη μεσαία τάξη η οποία δεν πρόκειται να δει κανένα όφελος».

«Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης, η οποία, αμετανόητη, πιστεύει ότι πείθει τους πολίτες, ενώ όλοι έχουν καταλάβει ότι τους εξαπατά», σημειώνουν στην Πειραιώς και αντιπαραβάλλουν σε όλα αυτά την ξεκάθαρη δέσμευση της Ν.Δ. για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με τρόπο που θα ωφεληθούν όλοι».

Αυστηρή απάντηση θα λαμβάνουν και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το κοινωνικό μέρισμα. «Αφού για ένα σχεδόν χρόνο διέλυσε την οικονομία και φορολόγησε ό,τι κινείται, έρχεται τον Δεκέμβριο να δώσει ψίχουλα μπροστά σε αυτά τα οποία έχει πάρει. Πήρε από τους Ελληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να πανηγυρίζει όταν έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη, στον Alpha: «Η κυβέρνηση ξεζουμίζει, υπερφορολογεί και έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη. Ο κ. Τσίπρας δημιουργεί πελάτες και δεν επενδύει στους πολίτες. Η χώρα με τον κ. Τσίπρα περιμένει στο τέλος του χρόνου με το χέρι τεντωμένο για να λάβει το επίδομα».

Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι «θα ψηφίσει οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει -έστω και στο ελάχιστο- τους συμπολίτες που έχουν ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου