Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στη Χαλκίδα





Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η 1η Μάη 2018 βρίσκει τους εργαζόμενους μπροστά σε νέες και σύνθετες εξελίξεις. Μπροστά σε καταιγισμό νέων αντιλαϊκών μέτρων και ενταντικοποίηση του εργάσιμου βίου.


Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του μετάλλου, όπως και κάθε κλάδου, έχουν χτυπηθεί αλύπητα από την βαθιά καπιταλιστική κρίση. Από το κυνήγι των βιομήχανων για το κέρδος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα μεροκάματα να πέφτουν σε πρωτοφανή επίπεδα και την εργάσιμη μέρα να μεγαλώνει συνεχώς. Έχουμε ματώσει για να σωθούν τα μονοπώλια και οι μεγάλες βιομηχανίες τις περιοχής μας και τώρα αναμένοντας την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας προετοιμάζουν για ακόμα περισσότερες θυσίες, για μισθούς πείνας, για συνθήκες εργασίας- σύγχρονης σκλαβιάς.
H «έξοδος από τα μνημόνια» και η «δίκαιη ανάπτυξη» συνοδεύεται με νέους εκβιασμούς και 88 επιπλέον προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η αξιολόγηση.
Η ανάπτυξη αυτή δεν θα μας φέρει πίσω όλα όσα μας πήραν στο για να «βγούμε από την κρίση». Όμως οι νόμοι που συνόδευσαν τα μνημόνια - ψηφισμένα από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου- και άλλοι που ετοιμάζονται, ήρθαν για να μείνουν, με αποτέλεσμα τα λαϊκά προβλήματα να μην έχουν τέλος.

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ- ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του μετάλλου συνεχίζουν να ματώνουν για τα κέρδη των βιομήχανων

Θα εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά στη ΛΑΡΚΟ, που υπονομεύεται το μέλλον μιας σημαντικής παραγωγικής μονάδας από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οποίους συμπλέουν κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου;

Θα σταματήσει η τακτική πολυειδικότητας στην Sabo και η συνεχείς εντατικοποίηση στους ρυθμούς εργασίας, που ανεβάζει την πιθανότητα ατυχημάτων;

Θα αφήσουμε, στο όνομα του κέρδους, να ακρωτηριάζονται νέοι εργαζόμενοι όπως με τον συνάδελφο στο Γλύκα που έχασε το πόδι του αφού το πλάκωσε μηχάνημα έργου;

Θα μείνουμε αμέτοχοι την ώρα που σπουδαστές του ΟΑΕΔ δουλεύουν για ψίχουλα σε βαριές βιομηχανίες της περιοχής χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, ως φθηνά αναλώσιμα εργατικά χέρια;

Θα σταματήσουν οι υπερωρίες που δουλεύονται απλήρωτες σε όλο το κλάδο, με εξαντλητικές βάρδιες που φτάνουν τα 12ωρα;

Θα βάλουμε μπλόκο στην εργοδοτική τρομοκρατία; Θα κατέβουν οι κάμερες από τους χώρους εργασίας;

Θα εκμηδενιστεί η ανεργία που διατηρείται σε υψηλά επίπεδα; Θα ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και όχι τα ψίχουλα που έρχονται από τη φοροληστεία του λαού;

Θα επανέλθουν οι συντάξεις που περικόπηκαν, θα καταργηθούν οι νόμοι που φέρνουν νέες μειώσεις από το 2019 με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τον επανυπολογισμό των συντάξεων;


ΜΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ
ΔΟΥΛΕΙΑ & ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Η ικανοποίηση των αναγκών μας περνάει από το χέρι μας. Με την μαζική συμμετοχή στην ταξική πάλη, την αλλυλεγγύη στους χώρους δουλειάς και την ανταλάντευτη ρήξη με τα μονοπώλια και τα κέρδη τους μπορούμε να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου.

Με οργάνωση στα σωματεία, έχοντας συμπαραστάτη το ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί στην πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Είναι ανάγκη μπροστά στις νέες εξελίξεις κάθε εργαζόμενος στον κλάδο κάθε μέλος σωματείου, κάθε συνδικαλιστής να βάλει φρένο στον αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές αιτίες της αντεργατικής πολιτικής, στην υπονόμευση της οργάνωσης της πάλης, να ξεμπροστιάσει την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου να περνάνε αντεργατικά μέτρα και την προσπάθεια τους να μας στερήσουν τον δικαίωμα στην απεργία. Να καταδικάστει ο επαίσχυντος διαχωρισμός σε μισθό 586 ευρώ και 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται για τη μεγαλοεργοδοσία! Τώρα είναι η ώρα συμπόρευσης και πάλης για να μην πληρώσουμε την επικείμενη «ανάπτυξη» όπως πληρώσαμε την κρίση τους.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν στο επίκεντρο το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς. Έχοντας διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», αναβαθμίζει τις βάσεις του θαΝΑΤΟυ στη χώρα μας, καλλιεργεί τον εφησυχασμό απέναντι στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης που διεκδικεί μερίδια από τη λεία για τα δικά της μονοπώλια, συνάπτει συνεργασίες με το κράτος- δολοφόνο, το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία. Τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε και στην πόρτα μας, με πρόσφυγες πνιγμένους στο Αιγαίο, εκατοντάδες εγκλωβισμένους και στον καταυλισμό της Ριτσώνας που στερούνται ακόμα και την οργανωμένη πρόσβαση σε τροφή και υγειονομικές υπηρεσίες.

Για τα κέρδη τους δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Απαιτείται επαγρύπνηση του λαού. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας και όλου του κόσμου τιμά την 1η Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα, απομονώνουμε τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, σπουδών, από κάθε γειτονιά.

Εδώ και τώρα απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ & ΕΕ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω οι εκτός συνόρων ελληνικές στρατιωτικές αποστολές.

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751€ μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ: ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου