Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Τι σχεδιάζει ο Γ.Ψαθάς για την ύδρευση των Ψαχνών; Γιατί δεν μπορούσε να πάρει χρηματοδότηση; Τι μας είπε για τα 3.300.000 ευρώ του Μπουροδήμου;





Νέο σχεδιασμό στο μεγάλο ζήτημα της ύδρευσης των Ψαχνών όπως όλα δείχνουν προωθεί ο Δήμαρχος Γ.Ψαθάς!

Ο Δήμαρχος έχει ''βάλει κάτω'' όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του και όλα τα έως τώρα σχέδια που έχει προκειμένου να επανασχεδιάσει την υδροδότηση κυρίως των Ψαχνών που ως έδρα του Δήμου και λόγο πληθυσμού αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα.



Αν και ακόμη δεν λέγεται τίποτα επίσημα ο Δήμαρχος έχει βάλει στο σκοπευτικό του τόσο περιοχές στη Δίρφη όσο και στη Μεσσαπία και πλέον είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Υπάρχει όμως πρόβλημα και ακούει στο όνομα χρηματοδότηση καθώς εκεί υπάρχει δυσκολία και με δεδομένο ότι προηγήθηκε η χρηματοδότηση απο την περιφέρεια επί Δημαρχίας Μπουροδήμου που και μεγάλη ήταν (3.300.000 ευρώ) και αποτέλεσμα δεν είχε ,παρά τα όσα προεκλογικά έλεγε το 2014 ο πρώην Δήμαρχος για ''καθαρό και άφθονο νεράκι''!

''Θα μας ζητηθούν εξηγήσεις για το αν αξιοποιήσαμε σωστά ως Δήμος την συγκεκριμένη χρηματοδότηση και αν όχι τότε θα μας ζητήσουν να επιστρέψουμε τα χρήματα τα οποία θα τα πληρώσουν οι Δημότες...''! Αυτό μας είπε σήμερα το πρωί ο Γ.Ψαθάς και γίνεται αντιληπτό το γιατί ,όπως ο ίδιος λέει, δεν υπήρξε έως τώρα κονδύλι για νέες ενέργειες προκειμένου να σχεδιαστεί εκ νέου μια αξιόπιστη λύση.Μάλιστα στο σημείο αυτό τον πιέσαμε να μας πει γιατί δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για όσα αφορούν τις γεωτρήσεις αυτές και όπως είπε θα το κάνει στην ώρα του!

Αυτό που μένει και όπως μας είπε είναι να εξασφαλιστεί μια νέα χρηματοδότηση η οποία δεν θα είναι μικρή αλλά μεγάλη και επαρκής για γίνουν όλα αυτά που δεν έγιναν επί Μπουροδήμου και να δοθεί τελική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Στο ερώτημα πως θα γίνει αυτό η απάντηση που πήραμε είναι ότι γίνονται σχεδιασμοί και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το πως αυτό θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου