Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΕVIA INSIDER ΑΠΟΨΗ:Φταίνε οι τουρίστες που ξοδεύουμε ρεύμα…



Του Γιώργου Κράλογλου

Πάνε πάλι να ξεγλιστρήσουν. Ενώ τα μπλακ άουτ στον ηλεκτρισμό γίνονται καθεστώς, το κράτος και η κυβέρνηση δεν ευθύνονται!! Έτσι θα μας πουν.

Καλύτερα να το βουλώσουν. Γιατί από το 2015 μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και οι άλλοι) απλώς μεγάλωσαν μαζί με όλο το άθλιο, ζημιογόνο, κράτος-επιχειρηματία (στον ηλεκτρισμό, στα νερά, στις μεταφορές, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, και στους δρόμους), την κρατική κομματική "σφηκοφωλιά" που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της κρίσης.

Ας μείνουμε όμως στο κρατικό μονοπώλιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (ανεξάρτητα από τις "μουτσούνες" που έχουν φορέσει ως ΔΕΚΟ), χώρος που 45 χρόνια τώρα λειτουργεί μόνο σαν μηχανισμός ρουσφετιού, κομματικών συμφερόντων, κομματικής ρεμούλας, σπατάλης και ως "θερμοκήπιο" ταχείας καλλιέργειας κομματικών στελεχών.


Σκοπός βέβαια η περιφρούρηση της πολιτικής διαπλοκής σε πολιτικούς πελάτες, συμφέροντα και προγράμματα.Οι ίδιοι (οι κομματικοί εργατοπατέρες όταν τσακώνονται αναμεταξύ τους) βρίζονται και μιλάνε για το σύστημα παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού και το πώς λειτούργησε. Για την σκόπιμη αποεπένδυση της ΔΕΗ. Για τις προτεραιότητες στην παραγωγή. Για την τύχη των διασυνδέσεων της νησιώτικης Ελλάδα με την χερσαία. Για τη μορφή του συστήματος παραγωγής που είναι για πέταμα.

Και θα βγουν τώρα να μας πούνε τι για τα μπλακ άουτ; Ότι φταίει ο κακός μας ο καιρός; Ότι αυτά συμβαίνουν παντού; Ότι το καλοκαίρι με τους κλιματισμούς στο φουλ και τον μεγάλο όγκο του τουρισμού… τι να κάνουμε; Πέσαμε έξω.

Θα μας πουν δηλαδή αυτά που μας έλεγαν 45 χρόνια και οι άλλοι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα ξεχάσει βεβαίως να μας περιγράψει τι έχουν κάνει από το 2015 εκτός από την αναβάθμιση των εργατοπατέρων σε θέσεις νομενκλατούρας και τον διαχωρισμό του συστήματος με τρόπο που να μην ξέρει ο αιχμάλωτος καταναλωτής της ΔΕΗ ποιος του φταίει…

Νομίζουν έτσι ότι θα ξεγελάσουν τον λαό και την Ευρωπαϊκή Ένωση πως ελευθέρωσαν την αγορά. Αλλά πίσω έχει η ευρωπαϊκή αχλάδα… την ουρά. Και θα την ανταμώσουν μέσα στο 2019…

Καλύτερα να το βουλώσουν... Γιατί η εγκληματική τους συμπεριφορά στο Μάτι ήταν μόλις χθες. Οι πυρκαγιές σε Κινέττα που κρίθηκαν ως μικρό κακό… Οι πλημμύρες και οι καταστροφές στην Μάνδρα που ξεχάστηκαν. Τι είπαν όταν άνοιξαν το στόμα τους Τόσκας και Τσίπρας; Τα έκαναν χειρότερα.

Καλύτερα να το βουλώσουν. Προχθές ήταν και στη Θεσσαλονίκη που έτρεχαν με τις στάμνες να γεμίσουν νερό από τα βυτιοφόρα, λες και γυρίσαμε στο 1920 και ακόμη πιο πίσω. Στη Θεσσαλονίκη του 2018, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.


Προσπάθησαν και εκεί να τα μπαλώσουν. Να μαλακώσουν την κατάντια στο σύστημα ύδρευσης της Θεσσαλονίκης. Τι κατάφεραν; Βγήκαν στο φως τα δωμάτια του οίκου ανοχής… που επιμένουν να διατηρούν ως κρατική οικονομία. Για να διαπλέκονται. Για να διορίζουν. Για να κάνουν ρουσφέτια.

Καλύτερα να το βουλώσουν. Να μη δίνουν εξηγήσεις σε οτιδήποτε συμβαίνει στις κρατικές υποδομές της χώρας, φώς, νερό, μεταφορές, διακίνηση, προστασία από καταστροφές.

Να το βουλώσουν γιατί αυτό που προσπαθούν να περάσουν, ως εντύπωση στον λαό, είναι πως οι πολιτικοί δεν έχουν βάλει χέρι…( γερό χέρι) στο κράτος. Δεν τον χειραγωγούν. Τα χάφτει όμως ο κόσμος από εδώ και πέρα; Θα το δούμε και στις εκλογές.

Καλύτερα να το βουλώσουν και για το περιβάλλον. Η μόλυνση του Αργοσαρωνικού με πετρέλαιο που το έμαθαν τελευταίοι… "συγχωρήθηκε" από τον λαό όχι γιατί πείστηκε στις ανοησίες που άκουσε αλλά γιατί ξέρει πως το ανάλγητο ελληνικό κράτος δεν αλλάζει. Είτε με τους αριστερούς στην εξουσία είτε με τους τριτοκοσμικούς του σοσιαλισμού, είτε με τους "μαϊμού" φιλελεύθερους.

Και που καταλήγουμε; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η τριετία του φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν; Η βλακώδης αυτή ερώτηση (πρόχειρος αντίλογος στο ποιος ευθύνεται ακόμη στις καταστροφές μας) είναι η αφετηρία του δρόμου προς το "συγχωροχάρτι" όλων των κυβερνήσεων της φαύλης μεταπολίτευσης, στις δεκαετίες της οποίας περιφρουρήθηκαν (μεθοδικότατα) τα συμφέροντα ενός ασεβέστατου (προς τον πολίτη) κράτους-απατεώνα που παριστάνει και τον επιχειρηματία. Τι περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε και για τα μπλακ άουτ στο ρεύμα;

george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου