Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ





Την επαναφορά του κατώτατου βαθμού για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από μια κυβέρνηση της ΝΔ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της, Κ. Μητσοτάκης, με ανάρτηση του, στο Facebbok.

O κ. Μητσοτάκης, αφού έδωσε τα θερμά του συγχαρητήριά και τις ευχές για ένα καλύτερο μέλλον σε επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων και ταυτόχρονα απευθυνόμενος στους μαθητές που δεν πέτυχαν τους προτρέπει να συνεχίσουν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες της της ζωής που είναι γεμάτη από «εξετάσεις», προχωρά και στην εξαγγελία – δέσμευση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, υποστηρίζει πως υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει.

«Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», προσθέτει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου