Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πρόγνωση καιρού: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους




Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Μικρή βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, ωστόσο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις.



Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες πιθανόν θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, ενώ σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές. Ομως, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8-9 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ για την Τρίτη:


Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ευβοίας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν ξανά νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νοτιά τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου