Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

«ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΑ E-MAILS ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ» «Πάτησε το κουμπί» για Τραμπ ο Κοέν: Απατεώνας και ρατσιστής






ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ


Ο Κοέν έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα, λέγοντας πως ο Τραμπ γνώριζε για το «χάκινγκ» των ηλεκτρονικών τηλεγραφημάτων της Χίλαρι Κλίντον
Κόλαφος για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ήταν η κατάθεση του πρώην δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν, ενώπιον του Κογκρέσου. Ο άνθρωπος για όλες τις «βρομοδουλειές» -όπως παρουσίασε τον εαυτό του ο Κοέν- χαρακτήρισε «απατεώνα, ψεύτη και ρατσιστή» τον Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας συγγνώμη για τα ψέματα που κατέθεσε την προηγούμενη φορά στο Κογκρέσο όταν είχε καλύψει τον Τραμπ για τις συνομιλίες του με Ρώσους, μετά από προτροπή του προέδρου.

Ο Κοέν έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα, λέγοντας πως ο Τραμπ γνώριζε για το «χάκινγκ» των ηλεκτρονικών τηλεγραφημάτων της Χίλαρι Κλίντον. Ο συνεργάτης του Ρότζερ Στόουν -ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος- είχε συνομιλήσει με τον Mr. Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ και γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα δημοσιευθούν τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον, κάτι το οποίο με tweet του αρνείται το Wikileaks. Ο Στόουν, με τη σειρά του, είχε ενημερώσει τον Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως «θα ήταν σπουδαίο αν κάτι τέτοιο συνέβαινε».

Ο δικηγόρος «απολογήθηκε» στην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής διότι πλήρωσε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς εκ μέρους του συζύγου της προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό για την ερωτική σχέση τους. Εδειξε, μάλιστα, και την επιταγή που του έδωσε ο Τραμπ για να του αποπληρώσει τα χρήματα που είχε δώσει στην πορνοστάρ. «Το να λέω ψέματα στην Πρώτη Κυρία είναι ένα από τα μεγαλύτερά λάθη μου. Είναι ευγενική, καλός άνθρωπος. Τη σέβομαι και δεν της αξίζει κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Οι Ρεπουμπλικανοί τού επιτέθηκαν, ισχυριζόμενοι πως όσα καταθέτει τώρα ως αλήθειες είναι ψέματα για να μειώσει την ποινή του, κατόπιν συμφωνίας με το FBI. Ο Κοέν, απαντώντας στα μέλη της επιτροπής που αμφισβητούν την αξιοπιστία του, ξεκαθάρισε πως θα παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία.

«Είναι ρατσιστής. Σε ιδιωτικές συζητήσεις είναι ακόμη χειρότερος… Με είχε ρωτήσει να του πω μια χώρα με μαύρο πρόεδρο που δεν είναι σκουπιδαριό», την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε.

Ο Μάικλ Κοέν υποστήριξε πως γνωρίζει για τις συναλλαγές μεταξύ του Οργανισμού Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων για την ανέγερση ξενοδοχείου στη Μόσχα, όπου στις συζητήσεις συμμετείχε η οικογένεια Τραμπ, ο Ντόναλντ Τζούνιορ και η Ιβάνκα Τραμπ.

«Δεν ξέρω αν συνεργάστηκε με τη Ρωσία (για την προεδρική εκστρατεία), αλλά έχω τις υποψίες μου», είπε.

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης όταν ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Πολ Γκόσαρ από την Αριζόνα τον χαρακτήρισε «παθολογικό ψεύτη». Στο ίδιο μοτίβο ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter, υποστηρίζοντας πως ο Κοέν «έκανε άσχημα πράγματα ασχέτως με τον Τραμπ και λέει πάλι ψέματα για να μειώσει το χρόνο φυλάκισης».

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΕΝ

* Ο Τραμπ γνώριζε για τη διαρροή των e-mail εναντίον της Κλίντον.

* Η οικογένεια Τραμπ συνομιλούσε με Ρώσους κατά την προεκλογική εκστρατεία για δουλειές του Οργανισμού Τραμπ.

* Πλήρωσε για να σιωπήσει η Στόρμι Ντάνιελς.

* Είναι ρατσιστής.

* Εχει υποψίες για συνεργασία Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους.

* Αντιμετώπιζε την προεκλογική εκστρατεία ως ευκαιρία μάρκετινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου