Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Παρολίγον πνιγμός 19χρονου στον Ν. Ευβοϊκό – Αποκοιμήθηκε πάνω στο στρώμα θαλάσσης





Αποκοιμήθηκε πάνω στο στρώμα θαλάσσης, ο 19χρονος που εντόπισε και περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της βραχονησίδας Κοκκινονήσια στην Αρτέμιδα, ναυαγοσώστης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στους άνδρες του Λιμενικού, όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι αυτό είχε ξεφουσκώσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί εντός της θάλασσας και σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, αδυνατώντας να κολυμπήσει με ιδία μέσα προς την ακτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (29/6), για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός κολυμβητή στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Αρτέμιδας.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και οι ναυαγοσωστικές λέμβοι »ΑΞΙΟΝ ΚΛΑΜΠ 100» και »ΑΚΤΙΟΝΚΛΑΜΠ». Ναυαγοσώστης επιβαίνων στο »ΑΞΙΟΝ ΚΛΑΜΠ 100», εντόπισε και περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της βραχονησίδας Κοκκινονήσια, νεαρό άτομο, οι αισθήσεις του οποίου επανήλθαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών (κάρπα).

Ο ανωτέρω διασωθείς, αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, αφού μεταφέρθηκε στη στεριά, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και στη συνέχεια στο »ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με δήλωση του 19χρονου, είχε εισέλθει στη θάλασσα από την ακτή με στρώμα θαλάσσης, πάνω στο οποίο αποκοιμήθηκε, ενώ όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι αυτό είχε ξεφουσκώσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί εντός της θάλασσας και σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, αδυνατώντας να κολυμπήσει με ιδία μέσα προς την ακτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου