Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αποκλειστικό.Γ.Ψαθάς ''Αντεπίθεση''!,Αυτά είπα στον Υπουργό και τους Πρυτάνεις στο γραφείο μου για το ΤΕΙ και το μέλλον του στα Ψαχνά.



Τηλεφωνική επαφή είχε μαζί μας σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γ.Ψαθάς προκειμένου ,όπως είπε,να μας ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν στο γραφείο του με τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου σχετικά με τον σχεδιασμό του πανεπιστημίου Δ.Αττικής και το μέλλον του ΤΕΙ στα Ψαχνά σ'αυτό.



Ο Δήμαρχος αντέκρουσε όλα όσα οι παρατάξεις της Δημοτικής αντιπολίτευσης του προσάπτουν ,για συμπόρευση με την κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό και υπερασπίστηκε την θέση του ότι ο ίδιος αλλά και η Δημοτική του αρχή είναι τελείως αντίθετοι σε ενδεχόμενο περικοπών σχολών σε ότι αφορά τον αριθμό των φοιτητών,και συγκεκριμένα την πλειοψηφία των εισακτέων στο πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί!

Μας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Υπουργό και τους πρυτάνεις και μας είπε ότι τόνισε την επάρκεια του ήδη υπάρχοντος ΤΕΙ σε υποδομές που ομοιές του δεν έχει καμία άλλη πόλη στη Εύβοια.

Αυτό ως απάντηση στα όσα έθεσαν στην συγκέντρωση οι Δήμαρχοι κ.κ Παγώνης και Μπουραντάς,οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θέλουν να διεκδικήσουν ρόλο και για τους Δήμους τους!

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων έχει στην διάθεσή του τεράστια ακίνητη περιουσία σε οικόπεδα και κτήματα και μπορεί να ''φιλοξενήσει''την ''Τεχνόπολη''του ''νέου''πανεπιστημίου την ώρα που άλλοι Δήμοι δεν έχουν ''ούτε στρέμμα''να διαθέσουν!

Τώρα στο ήδη υπάρχον ΤΕΙ τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ακριβώς όπως τα έθεσε στον ίδιο τον Υπουργό και αυτά είναι

1ον: Υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό.

2ον προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών καθώς και ερευνητικά εργαστήρια.

3ον Διοικητικό προσωπικό.

4ον Κτιριακές εγκαταστάσεις περίπου 3000 τμ και πλούσιο εξοπλισμό.

5ον Φοιτητική εστία.

6ον Οικόπεδο περίπου 200 σρεμμάτων το οποίο είναι διαθέσιμο προς οικοδόμηση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων!

7ον Έδρα σε περιοχή με έντονη παραγωγική δραστηριότητα που αφορά κυρίως την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή,την βιομηχανία και τον τουρισμό(ΛΑΡΚΟ,Γεωργικές καλλιέργειες,Κτηνοτροφικές Εγκαταστάσεις ,βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου,Εγγύτητα Αθηνών)

8ον Υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή δυναμική ,η οποία συντίθεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό ,τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Όλα αυτά σε ότι αφορά το ΤΕΙ και τους λόγους της λειτουργιας των μεγάλων σχολών του πανεπιστημίου Δ.Αττικής στα Ψαχνά.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων ο Δήμαρχος επεσήμανε στον Υπουργό ότι προκύπτει και η στελέχωση των Κ.Π.Ε του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Τέλος και όπως τόνισε ''η μάχη για την επόμενη ημέρα του ΤΕΙ δεν έχει τελειώσει ,παρά τα όσα λέγονται,και ο Δήμος μας ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ τα όσα του ανήκουν δυναμικά και δίχως εξαρτήσεις όπως αρκετοί διαδίδουν αυθαίρετα στη τοπική κοινωνία! Υπάρχει σχεδιασμός και ακολουθείται δίχως πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες,και ότι συμβεί δεν μπορεί να συμβεί δίχως την συνένεση των Δημοτών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπ'ιων!'' Το evia insider θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Γ.Ψαθά γαι όσα αποκαλυπτικά μας είπε σε αποκλειστικότητα και που εμπιστεύτηκε το evia insider για πληροφορηθεί το ευρύ κοινό για τα όσα είπε με τον Υπουργό και τους πρυτάνεις στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου