Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μπακογιάννης προς Γαβρόγλου για το ΤΕΙ Ψαχνών “Αισθάνομαι άσχημα … που σου χαλάω το πάρτι”





Με βασικό μήνυμα «δεν είναι κακό να μην σκεφτόμαστε μόνο τις επόμενες εκλογές αλλά και τις επόμενες γενιές» εξαπέλυσε επίθεση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης κατά του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου στην παρουσίαση της πρότασης του ΕΚΠΑ για το “Συγκρότημα του Ευρίπου”.

Το Υπουργείο έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση του να ακολουθήσει την πρόταση του ΕΚΠΑ , αναφορικά με τα τμήματα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που στεγάζονται στα Ψαχνά, ενώ συνακόλουθα και την πρόθεση του να τριχοτομήσει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, όπου κατά την τοποθέτηση του άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά του Υπουργού και έκανε λόγο για στοχευμένο σχέδιο που βάλλει την Στερεά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης λαμβάνοντας το λόγο είπε, ότι αισθάνεται άσχημα γιατί είναι αυτός που θα χαλάσει το πάρτι του υπουργού, αλλά προφανώς το γεγονός, πως δεν έγινε καμία αναφορά στην προσπάθεια ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, ώθησε τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει στην εν λόγω τοποθέτηση. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι ο Υπουργός σαν μαέστρος πίσω από κλειστές κουρτίνες ενορχήστρωσε το σχέδιο διαμελισμού της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, διερωτήθηκε για τον οι Στερεολλαδίτες είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού δεδομένου, πως η Περιφέρεια Στερεάς είναι η μόνη περιφέρεια που δεν διαθέτει ανώτατο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε ότι με το σχέδιο του Υπουργείου δεν συμφωνεί κανείς και πως οι μάσκες πλέον έχουν πέσει. Επισημαίνοντας ότι, μπορεί η πρόταση Πανούση για ίδρυση Δελφικού Πανεπιστήμιου να μην αλάνθαστη κάλεσε το Υπουργείο αν μην δρα τετελεσμένα και έστω και την ύστατη ώρα να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι συζητώντας επί της ουσίας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Υπουργός μη μπορώντας να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν για τον τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό χάρτη της Στερεάς έδρασε με γνώμονα το δόγμα « λίγο από αριστερά, λίγο από δεξιά, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο το αγόρι μου».

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο αφήγημα της χθεσινής παρουσίασης είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο . Η απόφαση του Υπουργείο είναι ειλημμένη και με το βλέμμα στραμμένο στη διάσπαση του ΤΕΙ. Μολαταύτα, εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με τη στάση, που θα ακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικοί της Εύβοιας, οι οποίοι φάνηκαν αν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες Μπακογιάννη και ΠΕΔ και να χαιρετίζουν το “Συγκρότημα του Ευρίπου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου