Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ολοταχώς προς το διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς κινείται το Υπουργείο Παιδείας,με συμμάχους τους Μπουραντά και Παγώνη! Παρατηρητής ο Ψαθάς που διοργάνωσε την ''φιέστα''!





Με ταχύ βήμα προς το διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κινείται το Υπουργείο Παιδείας, όπως κατέστη και γνωστό στη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου στα Ψαχνά.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ παρουσίασε την πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφορικά με τα τμήματα των Ψαχνών και της Θήβας. Το αμφιθέατρο του ΤΕΙ γέμισε από αυτοδιοικητικούς α και β βαθμού καθώς παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κομμάτων από την Εύβοια, καθηγητές και φοιτητές γεγονός που αποδεικνύει και την έντονη ανησυχία της κοινωνίας αναφορικά με τις αλλαγές του τριτοβάθμιου χάρτη στην Περιφέρεια Στερεάς.



Ο Υπουργός στην αρχική του τοποθέτηση ανέλυσε τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις παραμέτρους που ευνοούν τις αλλαγές και την έναρξη της συζήτησης. Ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για χρονική συγκυρία αλλά και για την “εξασθένιση” του θεσμού των ΤΕΙ, που συναινούν στο επόμενο βήμα. Παράλληλα, επισήμανε πως σε κάθε κίνηση χρειάζεται να λαμβάνεται υπ όψιν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Βέβαια, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός, πως σε μία αποστροφή του λόγου του, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα συνυπάρχουν στην ίδια περιφέρεια τρία τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο κ. Γαβρόγλου δεν φάνηκε πρόθυμος να συζητήσει την πρόταση του Δελφικού Πανεπιστημίου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε και ως ελλειπή.



Την παρουσίαση της πρότασης του ΕΚΠΑ έκανε με τη σειρά του ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σφηκόπουλος, ο οποίος εν πολλοίς ανακοίνωσε την πρόταση για ίδρυση Συγκροτήματος Ευρίπου ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνακόλουθα τοποθετήθηκαν για το θέμα δήμαρχοι, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και φοιτητές. Κατά κοινή ομολογία, οι Ευβοιώτες φάνηκαν θετικοί στην πρόταση του ΕΚΠΑ και πρόθυμοι να συζητήσουν αλλά και να συναινέσουν.

Στην αντίπερα όχθη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εξαπέλυσε επίθεση προς τον Υπουργό υποστηρίζοντας, πως πίσω από κλειστές κουρτίνες ενορχήστρωσε το σχέδιο διαμελισμού της Στερεάς Ελλάδας.
Το συμπέρασμα είναι ότι και παρά τα όσα καθησυχαστικά έλεγε προς το Δ.Σ ο Δήμαρχος Γ.Ψαθάς μειώνονται οι εισακτέοι φοιτητές στο ''ΤΕΙ''κατά πολύ,ενώ δεν είναι σαφές πόσες σχολές θα λειτουργούν στα Ψαχνά αφου στο ''παιχνίδι''μπαίνουν και οι άλλοι Δήμαρχοι της Εύβοιας οι οποίοι πλέον διεκδικούν ''κομμάτια''του Πανεπιστημίου!
Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων δεν είχε κανένα λόγο ή ρόλο δείγμα της αδυναμίας του και ταυτόχρονα δείγμα του ότι ,σε αντίθεση με τους άλλους Δημάρχους ,δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχεδιασμό για το Πανεπιστήμιο και το πώς θα λειτουργήσει στα Ψαχνά που έχουν όλες τις υποδομές!
Αποτέλεσμα το ΤΕΙ αποψιλώνεται και σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν για την πόλη των Ψαχνών,τουλάχιστον όπως σήμερα το γνωρίζουμε!
Σε περιπέτεια η τοπική οικονομία που μετά το μετέωρο βήμα της ΛΑΡΚΟ δέχτηκε ακόμη ένα χτύπημα ,χάρη στην πλήρη αδυναμία και της Δημοτικής αρχής Ψαθά να είναι ο πρωταγωνιστής των όσων εξελίσσονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου