Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το ΤΕΙ Ψαχνών γίνεται «Συγκρότημα Ευρίπου» με μόλις 4 σχολές! Μείωση φοιτητών σε μεγάλο αριθμό! Όλο το ''σχέδιο''.





Το επόμενο βήμα για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδα και συγκεκριμένα για τις σχολές των Ψαχνών φαίνεται, πως θα πραγματοποιηθεί κάτω από την πανεπιστημιακή ομπρέλα του ΕΚΠΑ. Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου από κοινού με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες φανερώνοντας τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.



Η παρουσία της πρότασης του ΕΚΠΑ, που εν τοις πράγμασι της κλείνει το μάτι όχι μόνο το Υπουργείο αλλά και οι αυτοδιοικητικοί της Εύβοιας, έγινε από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σφηκόπουλο. Ο Αντιπρύτανης ανέφερε πως το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας είναι έτοιμο να υποδεχθεί την επόμενη μέρα από κοινού με το«Συγκρότημα Ευρίπου».

Η πρόταση κάνει λόγο για δημιουργία νέων τμημάτων και ινστιτούτων, τα οποία προσφέρουν νέο έργο για πανεπιστημιακούς και συνεργάτες τους. Στην πρόταση, ταυτόχρονα, σχεδιάζεται και η συνεργασία με τις επιχειρήσεις της βιομηχανικής ζώνης σε Οινόφυτα, Σχηματάρι, Τανάγρα.

Σύμφωνα με την πρόταση αναμένεται να λειτουργήσουν 4 τμήματα:

α) Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

β) Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλιακών Σπουδών

γ) Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου

δ) Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων



Επιπλέον, προτείνεται να λειτουργήσουν Διατμηματικά Προγράμματα Σπουδών σχετικά με τη Διαχείρισης Ενέργειας, την Κλιματική Αλλαγή, την Τεχνολογία Αγροτικών Προϊόντων και την Διαχείρισης Πολιτιστικών και Ιστορικών πόρων. Τέλος, στα σχέδια του ΕΚΠΑ είναι η δημιουργία Τεχνόπολης (Τεχνολογικού Πάρκου) συνδεδεμένης με το Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, Παραγωγικούς φορείς και μονάδες παραγωγής της ευρύτερης περιοχής.

Η παραπάνω πρόταση φάνηκε να είναι καλοδεχούμενη από την πλειονότητα των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι την χαιρέτησαν και έδειξαν πρόθυμοι να συζητήσουν αλλά και να συναινέσουν. Δεδομένης, ωστόσο, της υπερπροσπάθειας που είχε καταβληθεί το προηγούμενο διάστημα από πλευράς αιρετών για ίδρυση Δελφικού Πανεπιστημίου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η μεταστροφή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου