Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας για την επίσκεψη Γαβρόγλου για τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Θετική εξέλιξη.....όλα για τη Χαλκίδα!!!





Το ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας διαμέσου των εκπροσώπων του, παρέστη τη Τετάρτη 27/6/2018 στις εγκαταστάσεις του TEI Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά
όπου ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι το πόρισμα για τις συνέργειες μεταξύ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ,του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο και θα δημοσιοποιηθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση.

Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους και έχοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ,καθώς και την παρουσίαση της πρότασης του ΕΚΠΑ, για την απορρόφηση και αξιοποίηση του προσωπικού και των υποδομών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά και ίδρυση Συγκροτήματος Ευρίπου ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλώνει τα εξής:
-Στη πρόταση του ΕΚΠΑ έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με την προτεινόμενη πρόταση ίδρυσης τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, τμήματος Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου και σε δεύτερη φάση, ίδρυση νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας. Επισημαίνεται ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα αγροτοδιατροφής, στο τομέα μετάλλου, στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και στον τομέα τουρισμού και πολιτισμού.
-Η παρουσία του αρχαιοτέρου Πανεπιστημίου της Ελλάδας(180 έτη) αξιολογηθέντος στο καλύτερο 2% των ιδρυμάτων παγκοσμίως, και με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, διαφαίνεται ως θετική εξέλιξη στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη περιοχή της Εύβοιας με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Καινοτομία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης η προβλεπόμενη δημιουργία μιας Τεχνόπολης στην περιοχή της Χαλκίδας και η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή Πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Τεχνολογικής Καινοτομίας θα ενισχύσει το τεχνικό παραγωγικό κλάδο.
Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας

Η Πρόεδρος


Άννα Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου