Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Στον Γαβρόγλου ο Περλεπές για το θέμα των ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας





Μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποίησε χθες ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Περλεπές, σε συνέχεια του ενδιαφέροντος του για καίρια θέματα της Περιφέρειας μας.


Στόχος του κ. Περλεπέ ήταν να μεταφέρει και προσωπικά στον αρμόδιο Υπουργό την αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα, ως στη μοναδική Περιφέρεια που δεν υφίσταται έδρα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παράλληλα να ενημερωθεί για τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Γαβρόγλου ανέλυσε στον κ. Περλεπέ τον σχεδιασμό που υλοποιεί το Υπουργείο, όσον αφορά τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ενώ έκαναν συζήτηση και για τις προοπτικές της μελλοντικής σύστασης του αυτόνομου Πανεπιστημίου στην Περιφέρειά μας.

Ακόμη και σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό που θα εφαρμοστεί, ο κ. Γαβρόγλου διαβεβαίωσε τον κ. Περλεπέ ότι οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν συμμετοχή και άποψη στα νέα Ακαδημαϊκά Εκπαιδευτικά Συμβούλια, που θα συσταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου