Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΙ 4 ΚΑΜΠΟΙ ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ,ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ''ΙΑΜΑ'' ΚΑΙ ΕΔΩ ....ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΡΛΗΣ ΣΕ ΨΑΘΑ.





Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων έχει τέσσερις κάμπους τεράστιους που κάποτε σίτιζαν όλη την Αθήνα,σήμερα είναι ανεκμετάλλευτοι και υποβαθμίζονται!

Έτσι ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο Δ.Σ ο πρώην αντινομάρχης Ευβοίας κ.Γ.Καρλής ,ζητώντας από τον Δήμαρχο κ.Γ.Ψαθά ν'αναθεωρήσει την πολιτική του σ'ότι αφορά την αγροτική ανάπτυξη στον Δήμο.



Οκ.Καρλής ζήτησε την αναζήτηση επαφών από την πλευρά του Δήμου ώστε να γίνουν επενδύσεις με άξονα τα σπάνια βότανα και τ'αρωματικά φυτά της Διρφυς που με τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών ως προς την εκμετάλλευσή τους μπορούν ν'αποτελέσουν πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου ,δίνοντας εισόδημα σε εκατοντάδες πολίτες!

Στην Κρήτη έφτιαξαν το ΙΑΜΑ είπε και έχουν ''κατακτήσει''τον κόσμο καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα!

Ζήτησε επίσης την σύσταση επιχειρηματικού αγροτικού πάρκου από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με σκοπό την διάθεση των αγροτικών προϊόντων προς τους καταναλωτές,την εφαρμογή νέων καλλιεργειών με την απαραίτητη επιστημονική συνδρομή,και την επαφή με αγορές του εξωτερικού.

Παράλληλα ζήτησε ν'αναληφθεί δράση από τον Δήμο για την απονιτροποίηση της περιοχής καθώς όπως ανάφερε έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια και αυτό δεν έχει επιτευχθεί!

Επίσης ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου ώστε να μπει στο ΕΠΑΛ και στο ΤΕΙ Ψαχνών ο πρωτογενής τομέας.

Τέλος κάλεσε τον Δήμαρχο κ.Ψαθά ν'αναλάβει τις ευθύνες του καθώς δεν έχει κανένα σχεδιασμό για έργα και σχεδιασμό στον Δήμο κάτι που θα το πληρώσουν στο τέλος οι πολίτες και οι γενιές που έρχονται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου