Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Οι νοτιοευβοιώτες περιμένουν ακόμη την επέκταση της Αττικής Οδού και ο Σπρίτζης συνεχίζει τις εξαγγελίες





Η Αττική Οδός ανέλαβε τις μελέτες για τις επεκτάσεις σε Ραφήνα – Λαύριο, με αντάλλαγμα διετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης

Στην ουσία πρόκειται για ένα έργο πνοής που διεκδικούν επί χρόνια οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας καθώς αναμένεται να σταθεί εφαλτήριο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο, παρά το γεγονός, πως ο Υπουργός κ. Σπίρτζης αναφέρει συνέχεια στις εξαγγελίες τους την επέκταση της Αττικής Οδού δεν έχει δοθεί ακόμη χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση των έργων.

Οι εξαγγελίες αναφέρουν πως η Αττική Οδός θα επεκταθεί προς Ραφήνα, θα συνδεθεί με την εθνική οδό – μέσω της λεωφόρου Κύμης – αλλά και με την Κατεχάκη έως τη λεωφόρο Βουλιαγμένης προκειμένου να εξυπηρετηθεί το Ελληνικό. Παράλληλα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα φθάσει στο Λαύριο ενώ αναβαθμίζεται ο οδικός άξονας Σταυρού – Λαυρίου.

Τη δρομολόγηση των μελετών για τα νέα έργα, μαζί με ένα πακέτο έργων για την Ανατολική Αττική είχε προαναγγείλει από το Λαύριο, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο πλαίσιο του «12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Διάλογοι για την Ανατολική Αττική» που είχε γίνει πριν από λίγο διάστημα.

Στόχος είναι το αργότερο, στις αρχές του 2019, να γίνει η σύμβαση για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου ( όχι του οδικού) προς το Λαύριο. Ο σχεδιασμός, προβλέπει να γίνουν σταθμοί σε Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κερατέα, Δασκαλιό και Λαύριο.

Στις 12/01/2018 υπογράφτηκε το πλαίσιο συναντίληψης μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και του παραχωρησιούχου της Αττικής Οδού.

Με το πλαίσιο αυτό, ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει, αδαπάνως για το δημόσιο, την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και ερευνών για τα έργα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπως:

-Συμπληρώσεις στον Α.Κ. Λεονταρίου.

-Σταθμό μετεπιβίβασης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορωπίου.

-Μελέτες επέκτασης Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Ραφήνα, τις μελέτες επέκτασης προαστιακού Σιδηρόδρομου προς Ραφήνα και την οδική σύνδεση Αεροδρόμιο – Ραφήνα.

-Μελέτες για τις εργασίες επέκτασης του προαστιακού Σιδηρόδρομου προς Λαύριο και την αναβάθμιση του οδικού άξονα Σταυρού – Λαυρίου.

-Μελέτες για συμπληρωματικά έργα λιμένα Λαυρίου.

Στον αντίποδα, παρατείνεται για δυο χρόνια η υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου