Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΔ.Σ.ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΨΑΘΑΣ ,ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ,ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ,ΗΛΙΑΔΗΣ.

Ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση πολλών ετών η παραλαβή από την πλευρά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων του  παραποτάμιου δρόμου ,με κατεύθυνση προς διασταύρωση Β.Ευβοίας και Πολιτικά,η οποία καθυστερούσε λόγο εκκρεμοτήτων που αντιμετώπιζε το έργο λόγο οικονομικών κυρίως  αλλά και κατασκευαστικών,δεδομένων με την ανάδοχο εταιρία που είχε την εργολαβία.

Ο Δήμαρχος έφερε το ζήτημα στο Δ.Σ και ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ να ψηφίσουν την παραλαβή καθώς το έργο κρίνεται σημαντικό από την πλευρά της νυν Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική προστασία των Ψαχνών.
Το Δ.Σ δεν έκανε αποδεκτή την ένσταση της αναδόχου εταιρίας και προχώρησε στην παραλαβή του έργου .
Τώρα στα επί μέρους ζητήματα ο κ.Μπουροδήμος τάχθηκε υπέρ της παραλαβής του έργου ως έχει παρόλα αυτά είπε ότι το έργο έιχε πολλές αμαρτίες,επεσήμανε προς τον Δήμαρχο ότι δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς το ζήτημα της στατικότητας του τοιχίου στον ''Μεσσάπιο'',ζήτησε και αυτός ν'απορριφθεί απο το Δ.Σ η ένσταση της τεχνικής εταιρίας,ενώ τέλος ζήτησε την παραλαβή του έργου να κάνει η ΤΥΔΚ και όχι επιτροπή του Δήμου.Μ'αυτόν τον τρόπο ,όπως είπε ,αν υπάρχουν κατασκευαστικά λάθη ή παραλήψεις την ευθύνη θα έχουν αυτοί που πρέπει και είχαν την ευθύνη του έργου.
Ο κ.Χασάνδρας με τοποθέτησή του αποκάλεσε το έργο παράνομο και επικίνδυνο,ζήτησε και αυτός την παραλαβή να την κάνει η ΤΥΔΚ καθώς αν γίνει αλλιώς η επιτροπή του Δήμου θα έχει την ευθύνη σε πιθανό ατόπημα ή ατύχημα!
Ο Δήμαρχος κ. Ψαθάς είπε ότι το έργο πρέπει να παραληφθεί καθώς έτσι θα ολοκληρωθεί και ασφαλτόστρωσή του.
Από τη πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης ειπώθηκε ότι γι'αυτούς το έργο αποτελεί δικαίωση για τον προγραμματισμό έργων που τώρα ολοκληρώνονται και έρχονται από τον πρώην Δήμο Μεσσαπίων. Έργα που ο νυν Δήμαρχος ως Δ.Σ ''πολέμησε'' και τώρα αναγνωρίζει την σπουδαιότητά τους! Επεσήμαναν όμως ότι ο νυν Δήμαρχος δεν ολοκληρώνει το έργο όπως προβλέπεται με ''κόμβο''στην γέφυρα προς Β.Εύβοια -Πολιτκα αλλά με το να διατηρεί το νυν δρόμο με στροφή στο φανάρι των Ψαχνών-Πολιτικών-Β.Ευβοίας! Γεγονός που στο μέλλον θα δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη διοχέτευση της κίνησης οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου