Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απελπισία οι τιμές των καυσίμων: Πόσο πλήρωσαν οι Ευβοιώτες το λίτρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος





Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης. Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν φτάσει πλέον στα ύψη, το «κυνήγι» για φτηνή βενζίνη καθίσταται πλέον αναγκαίο για τους οδηγούς που κινούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η αμόλυβδη βενζίνη «σκαρφαλώνει» στα νησιά ακόμη και στα 2 ευρώ το λίτρο ενώ η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και για το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο.

Οι βενζινοπώλες μιλούν ακόμα και για αύξηση των τιμών στα 2,5 ευρώ το λίτρο, γεγονός που θα σημάνει ιστορικά τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης βενζίνης.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποδείχθηκε ιδιαίτερα τσουχτερό για τις τσέπες των Ευβοεών με την τιμή της βενζίνης να καίει τις τσέπες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της βενζίνης κινήθηκε από 1,569 έως και 1,749 ευρώ ενώ η μέση τιμή κινείται στα 1,646 ευρώ.

Η αγορά ετοιμάζεται για νέο κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου