Αυτό σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας επιεικώς προκλητική.
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με το αν αμφισβητούν το δόγμα του Υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά στις αγαστές σχέσεις καλής γειτονίας ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «Το δόγμα του Υπουργείου Εξωτερικών, ειλικρινά, δεν το έχω καταλάβει.
Για παράδειγμα το δόγμα με τα Σκόπια ήταν, τα δίνουμε όλα και δεν παίρνουμε τίποτα, με το οποίο σαφέστατα και δεν συμφωνούμε. Σε ό, τι αφορά το δόγμα του κ Κοτζιά με την Αλβανία, επίσης, δεν προλάβαμε να το καταλάβουμε, αλλά αν ήταν κατά τα πρότυπα των άλλων παρεμβάσεών του, σίγουρα δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Γενικώς, αυτή η κυβέρνηση και η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν είχε δείξει ιδιαίτερη ζέση στην προστασία των εθνικών μας συμφερόντων.
Έχουν γίνει τραγικά λάθη στην εξωτερική πολιτική και άλλο ένα είναι η επίσκεψη του κ. Καμμένου στη Μόσχα, αφού είπε όσα είπε στις ΗΠΑ περί δημιουργίας ενός τόξου στα Βαλκάνια εναντίον της Ρωσίας και αφού υπήρξαν τριγμοί στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης έχω την αίσθηση ότι ο κ. Καμμένος δεν πηγαίνει ως απεσταλμένος του κ Τσίπρα, καθώς διακρίνουμε ότι υπάρχει αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσκεψη του κ. Καμμένου, ο οποίος, τελευταία, συμπεριφέρεται ως ταύρος εν υαλοπωλείο εξαιτίας , ενδεχομένως, και των δημοσκοπήσεων.
»Δυστυχώς, ένα κοινό που έχει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο είναι. ότι βλέπουν την εξωτερική πολιτική ως πεδίο αύξησης των εσωτερικών τους δυνάμεων.
Ο κ. Καμμένος αγωνιά για την είσοδό του στη Βουλή, όπως προηγουμένως ο κ Τσίπρας άνοιξε το Σκοπιανό με μόνο γνώμονα το πώς θα προκαλέσει προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Το να κινείσαι στην εξωτερική πολιτική με γνώμονα τις εσωτερικές εξελίξεις μπορεί να είναι έως και καταστροφικό. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός αυτής της κυβέρνησης είναι τα στενά κομματικά συμφέροντα και η καρέκλα.
Εμείς είμαστε σε εγρήγορση, ωστόσο, από τη θέση της αντιπολίτευσης δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε».
Για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι πρόκειται για κινήσεις του κ. Τσίπρα για εσωτερική και μόνο κατανάλωση χωρίς καμία ουσιαστική Αναθεώρηση του Συντάγματος εκεί όπου απαιτείται και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ, να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα, που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν στη συνέχεια οι Έλληνες πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών, με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.
Τέλος, ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε: «δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε σε οτιδήποτε αναφέρει δήθεν «μακεδονική γλώσσα» και δήθεν «μακεδονική εθνότητα» . Η τρέχουσα διαδικασία πρέπει να ακυρωθεί και να ξεκινήσουμε ξανά από μηδενική βάση. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα κυρωθεί μια πολύ σοβαρή αρνητική εξέλιξη στα εθνικά μας θέματα και αυτός είναι ένας λόγος, που ζητάμε εκλογές το συντομότερο δυνατό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου