Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών: «Προσεγγίζοντας τις παιδικές φοβίες»

Ένα βιωματικό εργαστήρι προκειμένου να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του φόβου και να ανακαλύψουμε τρόπους για την αντιμετώπισή του, επεφύλαξε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαλακώντα, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Κώστα Σκούφα και Πόπη Σέρνιγκα, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018.

Η δράση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν τις φοβίες τους, να τις επεξεργαστούν και να κατανοήσουν ότι είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου που από την μια είναι απαραίτητο για την επιβίωσή του αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την μετέπειτα πορεία του.
Στο ταξίδι μας αυτό, μας βοήθησε το παραμύθι του Benji Davies «Το Γκρότλιν», ανακαλύπτοντας σ’ αυτήν την ατμοσφαιρική και παράλληλα λυρική ιστορία ότι πολλές φορές, τα φαινόμενα απατούν. Ας μην αγχωνόμαστε άδικα λοιπόν και να μην επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να φυλακίζονται, είτε από πρόσωπα, είτε από καταστάσεις.
Στην συνέχεια ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι. Αφήσαμε την ανασφάλεια να καθρεφτιστεί στις κινήσεις μας και παρατηρήσαμε πως αντιδρά το σώμα μας, ψάχνοντας να βρούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας χαρίζουν δύναμη, χαρά και θάρρος.
Παρακολουθήσαμε το μικρό μήκους animation “Fears” και στο τέλος της δράσης, έχοντας σαν σύμμαχο την φαντασία και μπόλικα υλικά για να της δώσουμε σχήμα και δύναμη φτιάξαμε τις δικές μας ασπίδες θάρρους, προκειμένου τα μυστικά του φόβου να γίνουν οι δικοί μας θησαυροί.


Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου