Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Με τεράστια καθυστέρηση έκαναν την μελέτη για την μετατόπιση εδαφών στις Μαρκάτες! Τους πήρε πέντε μήνες και έβγαλαν 66.000 ευρώ!

Hαποκατάσταση του γκρεμισμένου τοιχίου στην τοπική κοινότητα Μαρκάτες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Το θέμα απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και οι οποίες απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην εκκλησία της
Θεοτόκου στην τοπική κοινότητα Μαρκάτες.

Η μετατόπιση εδαφών από το βουνό στην κυριολεξία απειλεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές και ειδικά της οικογένειας που το σπίτι της είναι στην βάση του με την εκκλησιά του χωριού στην κυριολεξία να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των λιγοστών κατοίκων!

Η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της τοπικής κοινότητας Μαρκάτες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και μετά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τον μήνα Σεπτέμβριο το τοιχίο στον αύλειο χώρου του Ναού γκρεμίστηκε ενώ σαν από θαύμα δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν στον εξωτερικό χώρου του Ναού είναι μεγάλες και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας διαμαρτύρονται για εγκατάλειψη και αδιαφορία αρκετό καιρό μετά ωστόσο η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την αποκατάσταση του χώρου όπως φαίνεται και παρακάτω στην μακέτα έχει διεκπεραιωθεί ενώ ταυτόχρονα έχει εγκριθεί και το έργο αξίας 66.000 ευρώ το οποίο βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που μένει να δούμε είναι αν η μελέτη δίνει λύση στο πρόβλημα καθώς πολλοί είναι που υποστηρίζουν ότι το τοιχίο που ο Δήμος δρομολογεί δεν επαρκεί λόγο του όγκου και του βάρους του χώματος που μετατοπίζεται.Κάνουν λόγο για περισσότερο εμπεριστατωμένη μελέτη η οποία πρέπει να εκπονηθεί και να περιέχει ισχυρά αντίμετρα στο φαινόμενο .



Δείτε την μακέτα:

Διεκπεραιώθηκε η μελέτη και εγκρίθηκε το έργο αξίας 66.000 ευρώ για την αποκατάσταση του τοιχίου στις Μαρκάτες 2 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου