Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αποκλειστικό:Ο Ψαθάς αγνοούσε τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών!!! Θα χάσει και πάλι εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήσεων ο Δήμος;

Φωτό: όρος Δίρφη.

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη με την ίδρυση φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών στην Εύβοια και αφορά άμεσα και τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων,καθώς ορεινές εκτάσεις ,παράκτιες ζώνες και υδροβιότοποι είναι στις περιοχές που υπάρχουν σ'αυτόν.

Απόδειξη ότι ο Ψαθάς έχει γυρίσει τον Δήμο 30 χρόνια πίσω και έχει μείνει στο ''γαρμπιλόχωμα''που στρώνει τους δρόμους ,στην πίσσα της λακούβας,και στα ρουσφέτια που δίνουν και παίρνουν με στόχο την ψηφοθηρία.Ενώ όταν προκύπτουν ζητήματα σχεδιασμού και προγραμματισμού στην κυριολεξία ''χάνει την μπάλα''και ειδικά αν δεν τον ''πατρονάρει κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Τι συνέβη; Απλά γι'ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Γ.Ψαθάς απόδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται τα γεγονότα και τις εξελίξεις που έχουν προκύψει πλέον ,και ταυτόχρονα έδειξε το τεράστιο έλλειμμα που έχει τόσο ο ίδιος όσο και η πλειοψηφία των Δ.Σ ν'αντιλαμβάνονται τα γεγονότα!

Μάλιστα ο Ψαθάς όταν ρωτήθηκε είπε ότι το πρόγραμμα ''αφορά κάτι ...λίμνες''!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δείγμα ότι ούτε καν είχε μπει στον κόπο να δει τι περιγράφεται στο Ν/Σ και παρά το γεγονός ότι τεράστια εδαφική έκταση του Δήμου μας περιλαμβάνεται σ'αυτό!!!

Παρά το γεγονός ότι ο φορέας αυτός επιδοτείται με 800.000.000 ευρώ από την .Ε.Ε και ότι τεράστιες περιοχές του Δήμου μας περιλαμβάνονται σ'αυτόν ο Δήμαρχος δεν είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται και ότι ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων αυτών αφορά την Εύβοια!
Αυτό αποδείχτηκε μάλιστα σε ερώτηση που κατάθεσε στο Δ.Σ και τον Ψαθά ο Β.Ηλιάδης για το ζήτημα.

Μάλιστα ο Ψαθάς ήταν τόσο ανενημέρωτος και ταυτόχρονα αδιάφορος που παρά το ότι είχε καταφθάσει στον Δήμο σχετική ειδοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο,δεν απέστειλε καμία πρόταση για την σύσταση ή την συμμετοχή ορισμού μελών στο ΦΔΠΠ!

Έτσι ο αρμόδιος υπουργός αναγκάστηκε να ορίσει αυτός το Δ.Σ στο οποίο δεν υπάρχει κανένας Δ.Σ ή εκπρόσωπος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων!

Σημειωτέων ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περιοχές από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων όπως, ΔΑΣΟΣ ΣΤΕΝΗΣ,ΟΡΟΣ ΚΑΝΤΗΛΙ,ΟΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ.

Όπως και στην αρχή είπαμε το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την βιοποικιλότητα ,την προστασία του εθνικού πλούτου και όρους βιώσιμης ανάπτυξης,αποτελώντας σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και εξεύρεσης οικονομικών πόρων για τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με ζητούμενο τώρα το εάν ο Δήμος θα μπορέσει να αντλήσει κονδύλια για την εφαρμογή του Ν/Σ και την ανάπτυξη,μετά την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης ,γι'ακόμη μια φορά σε μεγάλα και σημαντικά ζητήματα,από τον Δήμαρχο Γ.Ψαθά και την ομάδα που αυτή τη στιγμή διοικούν τον Δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου