Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η ΛΑΡΚΟ καταρρέει,η φτωχοποίηση προ των πυλών της Μεσσαπίας και ο.... ''άφαντος''Ψαθάς!!!

ΑΦΑΝΤΟΣ!!!! Αυτή είναι η αλήθεια για την στάση του Δήμαρχου Γ.Ψαθά απέναντι και στην εταιρία ΛΑΡΚΟ ,και παρά το γεγονός ότι περισσότερες από 200 οικογένειες εργάζονται και συνεργάζονται μαζί της!

Από πέρυσι τον Οκτώβριο που ο Δήμαρχος ''χέρι-χέρι''με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στη Λαμία ,κατά την επίσκεψη εκεί του Πρωθυπουργού.και παραστεκόταν στους εργαζόμενους ,πανηγυρίζοντας για τις τότε εξαγγελίες των Σταθάκη,Πρατσόλη,Τσίπρα για το ''μέλλον''της εταιρίας!

Σήμερα ένα χρόνο και κάτι μετά και με τα γεγονότα να έχουν δικαιώσει πλήρως τα όσα τότε εμείς λέγαμε για τις ''εξαγγελίες''του ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος ,και με την εταιρία να είναι στα πρόθυρα κλεισίματος!

Η επίσημη δικαιολογία Ψαθά είναι ''τι να κάνει ένας Δήμαρχος''και περνάει και σε μερίδα των οπαδών του ,που οι περισσότεροι είναι εναντίον της εταιρίας ,αλλά και το ότι ''προσπαθεί''αλλά στο παρασκήνιο!!!

Παρά το γεγονός ότι η εταιρία συμβάλει στην Δημοτική οικονομία με περισσότερα από 3.000.000 ευρώ ετησίως και με συναλλαγές με τοπικές επιχειρήσεις και με τον κίνδυνο αυτές να χρεοκοπήσουν σε πιθανό κλείσιμο της ,ο Ψαθάς δεν κάνει αυτό που άλλοι Δήμαρχοι κάνουν σε μέρη που δρα η εταιρία και οι κοινωνίες έχουν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα όπως κι εδώ.

Η πλήρης σύνδεση του Ψαθά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση,που σημειωτέων τον Ιανουάριο του 2017 μέσα στο Δ.Σ αποκάλεσε ''την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών στην Ελλάδα'',όπως και στο ζήτημα του ΤΕΙ ,έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία να μην ακουμπούν τα μεγάλα θέματα του Δήμου και να είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τις κυβερνητικές εντολές!

Δυστυχώς ο ρόλος που ο Δήμος θα μπορούσε να παίξει και σ'αυτό το ζήτημα υποβαθμίζεται τεχνικά τόσο από την Δημοτική αρχή όσο και από μερίδα πολιτών αλλά και εργαζομένων στην εταιρία ,είτε λόγο συμπαθειών στο πρόσωπο του Ψαθά ,είτε επειδή δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες ενός Δήμου με πληθυσμό περισσότερους από 20.000 Δημότες!

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο Ψαθάς να ''κρύβεται''στην πραγματικότητα πίσω από την κυβερνητική πρακτική και να μην αναλαμβάνει στην πραγματικότητα καμία πρωτοβουλία υπεράσπισης της εταιρίας ,αφήνοντας τις όποιες εξελίξεις στον ...''αυτόματο πιλότο''της κεντρικής πολιτικής σκηνής ,και παρά το γεγονός ότι η κατάρρευση της εταιρίας απειλεί ευθέως την τοπική οικονομία και την οδηγεί σε επί πλέον φτωχοποίηση!

Αυτό δε που αποτελεί καθαρή πρόκληση είναι ότι ο Δήμαρχος ψάχνει ακόμη και υποψήφιους ανάμεσα στους εργαζόμενους της εταιρίας την ώρα που με την στάση του αποδεδειγμένα διευκολύνει την κυβέρνηση μη προβάλλοντας προς αυτή το πολιτικό κόστος που θα έχει από πιθανό κλείσιμο της εταιρίας.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου