Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΕVIA INSIDER ΑΠΟΨΗ:Ποιος φοβάται το «νόμος και τάξη»;


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ομόνοια στους πολίτες. Κερδίζει από την πόλωση, από την στοχοποίηση και τον διχασμό σαν ο Άγιος Παντελεήμονας να είναι το μόνο πρόβλημα, σαν τα Εξάρχεια να είναι σαν τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 και θα περίμενε κανείς η ειδησεογραφία να είναι τυπική με θέματα-ψυγείου, όπως λέμε οι δημοσιογράφοι, αφιερώματα και ορισμένες διεθνείς εξελίξεις, μέχρι να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς από την νέα χρονιά. Αλλά δεν.



Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Το αστυνομικό δελτίο έχει την τιμητική του, αφού μέσα σε λίγες ώρες έχουμε μία έκρηξη βόμβας σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, τον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, μία ανάληψη ευθύνης για επίθεση στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και μία απαγωγή επιχειρηματία.

Το πρώτο πράγμα που περιμένουν οι πολίτες μίας χώρας της Δύσης από την κυβέρνησή τους είναι να τους παρέχει ένα περιβάλλον ασφάλειας στο οποίο μπορούν να δημιουργήσουν, να παράγουν και να προσφέρουν στην κοινωνία, την οικονομία και το έθνος. Αλλά όχι! Η ελληνική κυβέρνηση δείχνοντας ανοχή και φυσικά διαχωρίζοντας την βία σε καλή και κακή, σε ανεκτή ή μη, διχάζει τους Έλληνες καλλιεργώντας τους το αίσθημα της ανασφάλειας.

Όσο κι αν η κυβέρνηση διατείνεται πως τα εγκλήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν μειωθεί, ας κάνει μία βόλτα στους δρόμους της πόλης για να δει ποια γνώμη έχουν οι πολίτες. Αλλά η Αριστερά αποκόπηκε από τον κόσμο μόλις στρογγυλοκάθησε στις καρέκλες της εξουσίας…

Δολοφονίες, ληστείες, ρατσιστικές επιθέσεις, τρομοκρατία και απαγωγές είναι πλέον συμβάντα που δεν απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη γιατί έχει συνηθίσει σε αυτά. Έχουμε γίνει ανεκτικοί στο σάπιο που μπορεί να μην παράγει η κυβέρνηση αλλά σίγουρα ανέχεται αυτή πρώτη.

Και μέσα σε όλα αυτά, τα δείγματα για το μέλλον μόνο ευοίωνα δεν είναι, αφού εκτός από τα ψαλιδισμένα κονδύλια στα σώματα ασφαλείας έχουμε και τις ιδεολογικές παρωπίδες μίας δήθεν αριστερίζουσας ρητορικής που αγγίζει τα όρια της φαντασιολογίας και όχι της πραγματικότητας που ζούμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος μετά από ένα πολιτικό ντεμαράζ τέθηκε επισήμως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Ηλιόπουλος ήταν αυτός ο οποίος στοχοποίησε μία ολόκληρη γειτονιά κατονομάζοντάς τη ως «δοκιμαστικό σωλήνα για την εξάπλωση της επιρροής των νεοναζί», αναφερόμενος στον Άγιο Παντελεήμονα και επιτέθηκε στον ανθυποψήφιό του, Κώστα Μπακογιάνη για το δόγμα… «νόμος και τάξη».

Ένα δόγμα που ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος απέδωσε μόνος του στον κ. Μπακογιάννη, το οποίο σε τελική ανάλυση δεν έχει και δεν θα έπρεπε να έχει καμμία αρνητική χροιά για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι ευσυνείδητοι νομοταγείς και δημοκράτες πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από την επιβολή του νόμου, της τάξης και την αστυνόμευση που θα κάνει ασφαλείς τις γειτονιές μας στην Αθήνα. Αναγνωρίζοντας βέβαια πως δεν είναι αρμοδιότητα του οποιουδήποτε δημάρχου η αστυνόμευση στην πόλη…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν θέλει ομόνοια στους πολίτες. Κερδίζει από την πόλωση, από την στοχοποίηση και τον διχασμό. Σαν ο Άγιος Παντελεήμονας να είναι το μόνο πρόβλημα, σαν τα Εξάρχεια να είναι τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι και η Αθήνα ένας παραδεισένιος τόπος που οι βιασμοί, οι δολοφονίες και οι τρομοκρατικές επιθέσεις συναντώνται μόνο στα βιβλία φαντασίας.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου