Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αν.Μπουροδήμου: Μαρκάτες ,Καμία παρέμβαση από τον Ψαθά κινδυνεύει το χωριό από την κατολίσθηση !!! ΕΙΚΟΝΕΣ.


Μαρκάτες 2018

Στην εκπνοή του χρόνου και της χρονιάς!

29 Σεπτεμβρίου 2018 , το πέρασμα του "Ζορμπα" ως γνωστό προκάλεσε μεγάλο αριθμό καταστροφών σε υποδομές και κατοικίες ιδιαίτερα στην βόρειοκεντρική Εύβοια .


Μέσα στη δίνη της κακοκαιρίας , έπεσε δυστυχώς και το μικρό χωριό Μαρκάτες του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, συγκεκριμένα η κεντρική και μοναδική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού.

Κείμενο τειχίο που στήριζε τον αύλιο χώρο της εκκλησίας , μέσα στη δίνη της κακοκαιρίας κατέρρευσε!
Το τειχίο "σταμάτησε" λίγο πριν και πάνω στην οικία του κ Μαγκούτη ,ευτυχώς μόνο με λίγες υλικές ζημιές και χωρίς θύματα.

Οι λίγοι κάτοικοι του χωριού Μαρκάτες ζήτησαν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής προκειμένου να φτιαχτεί το τεχνικό έργο εκείνο που θα προστατέψει τόσο την εκκλησία τους , αλλά και τα παρακείμενα σπίτια και τους κατοίκους τους.
Δυστυχώς πέραν της πρώτης αυτοψίας και της υποσχετικής που έλαβαν ότι θα προστατευτεί η εκκλησία τους , μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει λάβει χώρα!
Οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν και ανησυχούν!
Παρά τις επανελημμένες οχλήσεις του προέδρου κ.Μιτσογιάννη , κατοίκων του χωριού, αλλά και του ιερέα της ενορίας κ.Πραντζίκου, προς την δημοτική αρχή και όχι μόνο καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει , εκτός από την απομάκρυνση των μπάζων.
Μια εκκλησία κινδυνεύει να χαθεί , μια μικρή κοινωνία κινδυνεύει να χάσει και να χαθεί εξαιτίας μιας αυριανής κακοκαιρίας!
Εμείς θα μείνουμε αμέτοχοι;;;
Ας σώσουμε όπως μπορούμε ο καθένας την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του χωριού Μαρκάτες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων!
Όσο υπάρχουν άνθρωποι , όλοι μαζί μπορούμε!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου