Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Μπούρας και Καρλής ''ξεμπροστιάζουν'' τον Ψαθά και τα πολιτικά δούνε και λαβείν για το στήσιμο του ψηφοδελτίου του!!!



Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρουν οι κ.κ Μπούρας και Καρλής για το τι συμβαίνει στα ενδότερα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και το δούνε και λαβείν Ψαθά καθώς και το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος'' εξαγοράζει'' τις υποψηφιότητες με συμβάσεις εργασίας στον Δήμο!
Η παλαιοκομματική νοοτροπία του Ψαθά που θυμίζει ημέρες του 1980 ,τότε που ήταν μέλος της
Τ.Ο Ψαχνών με τις πρακτικές που τότε και ο ίδιος ακολουθούσε έχει πλέον μεταφερθεί επί των ημερών του στον Δήμο,όπου με δημόσιο χρήμα προωθεί την υποψηφιότητα του και το στήσιμο του ψηφοδελτίου του.
Σημειωτέων ότι ο ένας ήταν Δ.Σ με τον Ψαθά και ο άλλος πρώην αντινομάρχης και δικηγόρος.




Xρ.Μπούρας:
Γιατί πρώτα υπήρχε πρόβλημα ; ‘’ Αυτή ήταν η απάντηση νεαρής δικηγόρου σε τυχαία επί ποδός συζήτηση- αναφοράς μου, για τα αποτελέσματα των αυτόδιοικητικών εκλογών του 2014 στο δήμο μας. Της είχα πει : Ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού . Λυπούμαι που ο πατέρας σας δεν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος αλλά τώρα δεν θα υπάρχει ‘’ δεοντολογικό πρόβλημα ‘’ , οσάκις αναλαμβάνετε υποθέσεις (διακανονισμού - διεκπεραίωσης με τρίτους ) του δήμου μας.
Η νεαρή δικηγόρος πίστευε, πως παρά το ότι ο πατέρας της ήταν εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος ( και μάλιστα της συμπολίτευσης ) είχε το ηθικό ( γιατί το νομικό μπορεί να το είχε ) δικαίωμα να αναλαμβάνει δικαστικές υποθέσεις και όχι μόνο, του δήμου και άλλοι συνάδελφοί της να περιμένουν ,πότε θα δεήσει ο κύριος να αποκτήσουν ‘’ μπάρμπα στη Κορώνη ‘’ . Εγώ τι να πω, σημεία των καιρών, κρίση αξιών , κοινωνική σήψη κ.α. Εσείς διαδικτυακοί/ες φίλοι/ες τι λέτε .



Χρ.Μπούρας:
Δεν ενθυμούμαι αν ήταν η 3η, η 4η , η 5η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του 2015 , που σε ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , ήταν η πρόσληψη με επτάμηνη σύμβαση τριών υδρονομέων ( νεροκρατών )για ψαχνά , Μακρυκάπα και Πολιτικά .
Τη θέση για τα Πολιτικά διεκδικούσαν δύο δημότες . Οι κύριοι Κατσούλης ( είχε διατελέσει υδρονομέας του προηγούμενου έτους ) και Καραγκούνης .Μετά από διάλογο η απόφαση που ελήφθη με σχετική πλειοψηφία ήταν να προσληφθεί ο κύριος Καραγκούνης .
Κατά το διάλογο η σύζυγος του ενός των ενδιαφερομένων , η κυρία Κατσούλη διαμαρτύρετο , διότι της είχαν προσμετρήσει μόρια για δυο τέκνα , ενώ η οικογένεια είχε τρία τέκνα, όμως ματαίως οι διαμαρτυρίες της, γιατί δεν ‘’ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ‘’
Το πρόβλημα όμως κατ εμέ, δεν εστιάζετο στο λάθος προσμέτρησης των μορίων , αλλά στο ότι ο κύριος Καραγκούνης συμμετείχε ως υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της συμπολίτευσης.
Στη πιο πάνω απόφαση εγώ ( σύμβουλος συμπολίτευσης ) ψήφησα αρνητικά , μειοψηφώντας ,με κυρίαρχη ένστασή μου, την αντιδεοντολογική πλευρά του θέματος . Θεωρούσα απαράδεκτο ένας υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας , να ‘’εξαργυρώνει – αμείβεται ‘’ για τη συμμετοχή του , έστω και με μια επτάμηνη θέση εργασίας.
Το αποκορύφωμα του πιο πάνω θέματος ήταν ,όταν στο τέλος της συνεδρίασης με πλησίασε εις, των αντιδημάρχων και με ρώτησε για την ένσταση - διαφοροποίησή μου, ‘’συμβουλεύοντάς ‘’ με να μην ενίσταμαι , γιατί και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν.
Τώρα μάλιστα του είπα ‘’τα πιάσαμε τα λεφτά μας ‘’, καημένη Ελλάς τι περνάς .


Γ.Καρλής:
Το αρθρο 10 του ν. 4555/2018 που αντικαθιστα το αρθρο 14 του ν. 3852/2010 λεει ως προς το δικαιωμα να ειναι καποιος υποψηφιος Δημ. Συμβουλος στη παρ 1 εδ. στ
"...στ)στ) Όποιοι συνδέονται με τον οικείο δήμο, τα νομικά του πρόσωπα ή
τα
νομικά πρόσωπα στα οποία αυτός συμμετέχει, με σύμβαση
προμήθειας, εκτέλεσης έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης
δικαιώματος εκμετάλλευσης έργου ή υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας
πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως. Δεν αποτελεί κώλυμα "


ΑΥΤΑ γι αυτους που ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΧΟΛΗ και στους οποιους θα απαντισω δεοντως μετα τα Χριστουγενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου