Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Έντονη ανησυχία από τους εργαζόμενους για το λιμάνι της Χαλκίδας





Την έντονη ανησυχία τους για το λιμάνι της Χαλκίδας εκφράζουν οι εργαζόμενοι, με επιστολή τους προς τους βουλευτές του νομού Ευβοίας, την οποία υπογράφει οΓιώργος Πάνος, πρόεδρος Εργαζομένων Περιφερειακών Λιμένων Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΝΕ.

Η επιστολή στους βουλευτές στάλθηκε ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που συνήφθησαν μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και άλλες διατάξεις».

Το Νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλεση και όπως τονίζεται στην επιστολή του κ.Πάνου:

«Μέσα από τα σχόλια που έχουν υποβληθεί, από το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, αναδεικνύεται ένα πλήθος από εννοιολογικές ασάφειες και αοριστίες επί της προωθούμενης διαδικασίας υπο-παραχωρήσεων, που εν πολλοίς οδηγούν σε διατάξεις «χρησμούς».

Οι διατάξεις αυτές δεν διασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας, καθιστούν πρακτικά ανεφάρμοστη τη διενέργεια συγκεκριμένων σταδίων των προβλεπόμενων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπονομεύουν τη μελλοντική βιωσιμότητα των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και δε διασφαλίζουν το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας.»

Εν αναμονή του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας ζητούν από τους βουλευτές του νομού να παρακολουθούν στενά το θέμα και να τους ενημερώνουν για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου