Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑΡΚΟ:Οργή εργαζομένων για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ εξαγγέλλουν μεγάλες κινητοποιήσεις .''...θα πάρει φωτιά ο τόπος και θα καεί και το τοπικό σύστημα που τους στηρίζει!!!...''

Γενική Συνέλευση σήμερα  Πέμπτη και καταγγελίες κατά Διοίκησης και Κυβέρνησης

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θεωρώντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της εταιρείας φέρουν ακέραια την ευθύνη για το συνεχές βούλιαγμα της εταιρείας.


Οι αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου σε γενική συνέλευση των εργαζομένων που θα γίνει στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ με θέμα: «Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ – απόφαση κινητοποιήσεων». Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δείχνουν να είναι έτοιμοι να διαβούν κοινούς δρόμους ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση αναγνωρίζοντας προφανώς την κρισιμότητα της κατάστασης.


Ας δούμε τις τοποθετήσεις των Σωματείων. Κατ' αρχάς το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καταγγέλει ότι η μείωση της παραγωγής που προτείνει και προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στην συγκεκριμένη φάση, «πατώντας» στο υπαρκτό, που οι ίδιοι όμως δημιούργησαν, χρέος της ΛΑΡΚΟ προς την ΔΕΗ, κατά τη γνώμη μας, "είναι ένα καλοστημένο και σε συνεννόηση μεταξύ των Μετόχων της ΛΑΡΚΟ (Κράτος – ΔΕΗ – Ε.Τ.Ε) «παιχνίδι». Αξιοποιούν μια κατάσταση που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Μέτοχοι, χθεσινοί και σημερινοί Κυβερνώντες και Διοικούντες, για να «βαρέσουν στο ψαχνό» τους εργαζόμενους και να εκποιήσουν τη ΛΑΡΚΟ"
" Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τη σωτηρία και την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ" αναφέρει η ανακοίνωση, "θα κινούταν στους εξής άξονες:
Θα ανέβαζε την περιεκτικότητα Μεταλλεύματος. Αυτό είναι εύκολο μέσα από μια διαχείριση των Μεταλλίων της αλλά και με την αντικατάσταση της μονάδας παράγωγης pellet από πλούσια σε Fe Ni σκόνη αξίας 100τοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει συσσωρευτεί διαχρονικά στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
Θα αντικαταστούσε τη μονάδα παραγωγής Αζώτου και Οξυγόνου και θα επάνδρωνε με προσωπικό και εξοπλισμό το Μηχανουργείο της, εξοικονομώντας 10καδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο που δίνονται σε εργολάβους και προμηθευτές.
Θα αξιοποιούσε τη σκουριά Η/Κ όπου ένα μικρό μέρος την αγοράζουν οι αμμοβολές και το περισσότερο, η ΛΑΡΚΟ πληρώνει για να την απορρίχνει στον Ευβοϊκό.
Θα προχωρούσε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και των Μεταλλείων δημιουργώντας έτσι Ασφαλές και με κανόνες Υγιεινής συνθήκες εργασίας, αλλά και εξοικονομώντας παράλληλα εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Θα προχωρούσε την κατασκευή Μονάδας Ανοξείδωτου Χάλυβα, ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Αξιοποιώντας το Fe Ni που σήμερα το εξάγουμε όλο και την ίδια στιγμή οι ανάγκες της βιομηχανίας της χώρας απαιτούν μεγάλες ποσότητες εισαγωγείς προϊόντων με Ανοξείδωτο Χάλυβα. (Σημειώνεται ότι, το κοβάλτιο και το σίδερο που είναι ενσωματωμένο μέσα στο προϊόν που πουλά η ΛΑΡΚΟ, αξίας 100τοντάδων εκατομμυρίων, οι πελάτες της δεν το πληρώνουν).
Αλλά και η ΔΑΚΕ της ΛΑΡΚΟ καταγγέλει σαν πρωτεργάτη στο κατάντημα της ΛΑΡΚΟ τη Διοίκηση της εταιρίας που δεν έχει πάρει μέτρα για τα μεταλλεία, για το εργοστάσιο και οπουδήποτε αλλού υπάρχει χώρος και αντικείμενο εργασίας που λέγεται ΛΑΡΚΟ. Αποκαλύπτει δε ότι:
- Οι παραιτήσεις στελεχών πάνε κι έρχονται.
- Η παραγωγή πάει από το κακό στο χειρότερο.
- Ενώ υπάρχουν συνεχείς ζημιές η Διοίκηση κοιτάει σαν απλός θεατής .
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Σωματείο αναφέρεται:
"... Σαν εργαζόμενοι , δεν θα δεχτούμε αυτά τα σχέδια από κανέναν, θα παλέψουμε να μην πε ράσουν, θα παλέψουμε να μείνει ανοιχτή η εταιρία , θα παλέψουμε να έχουμε όλοι δουλειά και αν πραγματικά έχουν το σθένος στην ώρα μηδέν, εμείς είμαστε ανοιχτοί σε ένα διάλογο, να βρούμε λύσεις και όχι να δημιουργούμε προβλήματα.
Αν η κυβέρνηση μπορεί με τον σχεδιασμό αυτό που κλείνει την εταιρία να πάει σε εθνικές εκλογές, τότε ας αναλογιστεί τους 1.200 εργαζόμενους εν ενεργεία συν τα μέλη των οικογενειών τους, συν τα συναφή επαγγέλματα που ασχολούνται με την εταιρία και αν αντέχει, ας λειτουργήσει το σχέδιο κλεισίματος της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουν νου και γνώση.
Η παράταξή μας δεν θα διαφωνήσει με όλα τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας , θα είναι αρωγός σε όλες τις αποφάσεις των εργαζομένων, γιατί έχουμε μάθει να είμαστε μαζί και όχι απέναντι .

Μάλιστα όπως δηλώνουν εργαζόμενοι της εταιρίας την ίδια τύχη θα έχουν και οι τοπικοί παράγοντες που συμπορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ και συνοδεύοντας πέρυσι τους βουλευτές στην Λαμία έταζαν λαγούς με πετραχήλια και τώρα έχουν εξαφανιστεί,φωτογραφίζοντας τον Δήμαρχο Γ.Ψαθά και μέλη του συνδυασμού του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου