Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σφυροκόπημα Χασάνδρα σε Ψαθά για τον ισολογισμό του Δήμου. ''...Με τις πρακτικές σου θα ''πτωχεύσεις'' τον Δήμο!''

Νέο ''σφυροκόπημα''σε Ψαθά κατά την συζήτηση του Ισολογισμού στο Δ.Σ ,από τον πρώην αντιδήμαρχο Ν.Χασάνδρα με αφορμή τον τρόπο που συντάχτηκε ο Δημοτικός προϋπολογισμός και τα όσα αναφέρονται σ'αυτόν ,αλλά και από το γεγονός των Δημοτικών δαπανών και των κατατμήσεων των ''έργων''.

Το κώδωνα του κινδύνου βάρεσαν γι'άλλη μια φορά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους ,για το πως ''λειτουργούν''τον ΄Δήμο κάνοντας λόγο για ''πτώχευση''του Δήμου!

Υπέρογκα ποσά για δαπάνες και προμήθειες καθώς ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει για την λειτουργία ηλεκτρονικής αποθήκης ,και όχι τυχαία,και έτσι δεν καταγράφονται υλικά και ανάγκες ,με αποτέλεσμα την διαρκή δαπάνη σε προμηθευτές,και την κατασπατάλιση χιλιάδων ευρώ!

Ένα άλλο σημείο βασικό για τη λειτουργία του Δήμου είναι η υπαλληλική δαπάνη η οποία είναι ήδη στο 20% του Δημοτικού προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τα Δημοτικά οικονομικά,καθώς επί Ψαθά ο Δήμος ''γεμίζει''με συμβασιούχους οι οποίοι σε περιπτώσεις κρίνονται μη απαραίτητοι,παρόλα αυτά ο Ψαθάς προχωρά σε συμβάσεις με στόχο την ψηφοθηρία και εις βάρος των οικονομικών δεδομένων του Δήμου!

Δε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος έχει αναγάγει τις κατατμήσεις των έργων σε πάγια πολιτική του πιστεύετε ότι στο σύντομο μέλλον θα βάλει σε περιπέτειες τα οικονομικά του Δήμου και ταυτόχρονα στερεί από τον τόπο σημαντικά έργα που θα μπορούσαν να έχουν σχεδιαστεί.

Ειδικά αυτή την πρακτική την ''πληρώνουν''τα Τ.Δ εκτός Ψαχνών που δεν ''βλέπουν''σημαντικά έργα αλλά καθαρά ψηφοθηρικά με ισχνή δυναμική!

Άλλο σημείο τριβής το επίσημο χρέος του Δήμου το οποίο επί των ημερών του νυν Δήμαρχου ανέβηκε στα 1.700.000 ευρώ.
Αναφορά έκανε και στους υπαλλήλους του Δήμου τους οποίους ευχαρίστησε για τί αυτοί είναι που κρατάνε τον Δήμο με μια Δημοτική αρχή που δεν έχει έργο και σχεδιασμό αλλά αναλώνεται σε μικρο έργα ή συνεχίζει έργα προκατόχων της με τεράστια καθυστέρηση και κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου