Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Καμμένος σε Τουρκία: Θα σας τσακίσουμε, θα σας συντρίψουμε αν κάνετε ένα χιλιοστό!




«Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» τόιισε

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Τουρκία μετά το μπαράζ παραβιάσεων που είχαμε σήμερα στον εναέριο χώρο αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις.

«Να ξέρουνε πολύ καλά όλοι αυτοί οι οποίοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι’αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Λέρο και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε!. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί», διεμήνυσε χθες από το Καστελόριζο ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο.

Παράλληλα, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν έως εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή στο Ισραήλ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τη Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο: «Υπογράμμισα την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Στο μεταξύ από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ότι αύριο Παρασκευή συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο. Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου