Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

''Δύσκολες''οι εξελίξεις για την συνέχιση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.Όλα τα τελευταία δεδομένα...

Δύσκολα φαντάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που λαμβάνουμε η διοίκηση της Ε.Τ.Ε επίσημα δηλώνει ότι το εν λόγο κατάστημα βρίσκεται σε κατάσταση αξιολόγησης και ότι η όποια απόφαση θ'ανακοινωθεί σε ''εύλογο''χρονικό διάστημα και όταν η αξιολόγηση αυτή ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα πάντως με την επικρατούσα άποψη θα είναι δύσκολο το συγκεκριμένο κατάστημα να καταφέρει να αξιολογηθεί με χαρακτηρισμό ότι μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του και με δεδομένο τον όγκο τραπεζικών εργασιών που εκτελεί καθώς και τα προϊόντα που φέρνουν κέρδος για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε τοπικό επίπεδο δεν επιτρέπουν την συνέχισή του και την υπερκάλυψη του κόστους λειτουργίας του!

Τώρα σε ότι αφορά την χθεσινή συνάντηση του Δήμαρχου Γ.Ψαθά,αν και άτυπη, με στέλεχος της Ε.Τ.Ε δεν προέκυψε κάτι καινούργιο καθώς κανείς δεν μπορεί να δεσμευθεί για οτιδήποτε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Άλλο σημείο που πρέπει να τονιστεί ,και αυτό γιατί πολλά ακούγονται,είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στις εσωτερικές διαδικασίες της Ε.Τ.Ε και καμίας τράπεζας καθώς το τραπεζικό καθεστώς είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της κάθε τράπεζας,και παράλληλα ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(Ε.Κ.Τ),η οποία προκρίνει σε συνεργασία με την διοίκηση της Ε.Τ.Ε την λειτουργία 350 καταστημάτων με οικονομοτεχνικά και γεωγραφικά κριτήρια αποκλειστικά!

Σήμερα θα γίνει η συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Δήμου στα Ψαχνά όπου ο Δήμαρχος θα ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις που έχουν προκύψει για το κορυφαίο αυτό ζήτημα,καθώς θα παραστούν επαγγελματίες και κάτοικοι του Δήμου παρουσία των Δ.Σ του Δήμου.

Σκοπός της συγκέντρωσης πέρα από την συζήτηση του θέματος είναι να μεθοδευτούν ενέργειες από πλευράς Δήμου ώστε έστω και την τελευταία στιγμή το κατάστημα της Ε.Τ.Ε να συνεχίσει την λειτουργία του και τις εργασίες του στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου