Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Αποκλειστικό,κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά!!! 31 Μαρτίου η τελευταία ημέρα...






Η υποβάθμιση που θα υποστούν τα Ψαχνά στα χρόνια που έρχονται έχει ήδη αρχίσει!

Μια εξέλιξη η οποία δείχνει τα όσα θα ζήσουμε σαν έδρα Δήμου είναι και το γεγονός ότι η Εθνική τράπεζα κλείνει το υποκατάστημά της στα Ψαχνά στις 31 Μαρτίου!

Το γεγονός από μόνο του υποβαθμίζει την τοπική οικονομία και γενικότερα τις συναλλαγές που

καθημερινά μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας έχει με υπηρεσίες ,απολαβή μισθών και συντάξεων ,καθώς ταυτόχρονα υποβαθμίζει την περιοχή σ'ότι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές και αυτές των υπηρεσιών και την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση 20.000 και πλέον πολιτών!

Υποβαθμίζει την περιοχή μας και τον Δήμο γενικότερα ως τουριστικό προορισμό καθώς το καλοκαίρι εκατοντάδες επισκέπτες εξυπηρετούνταν καθημερινά στις συναλλαγές τους .

Από την άλλη η μη ύπαρξη τουλάχιστον περισσότερων του ενός υποκαταστημάτων τραπεζών σε πόλεις όπως τα Ψαχνά αποτρέπει την εγκατάσταση επενδύσεων στα μέρη αυτά,όπως έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις .

Δυστυχώς ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων συνεχίζει να δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα σε θεμελιώδεις τομείς της επί μέρους οικονομίας του,κάτι που ακόμη τόσο η τοπική πολιτική ηγεσία αλλά και μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν έχει αντιληφθεί,και κυρίως δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες που θα προκύψουν,καθώς η πόλη φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ''πανεπιστημιούπολη''!

Μετά το κλείσιμο του Ταχυδρομείου της Στενής σειρά τώρα έχει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας,δείγμα των πραγματικά αργών έως ανύπαρκτων αντανακλαστικών της νυν Δημοτικής αρχής η οποία αν και γνώριζε και αντί να έρθει σε χρήσιμο χρόνο σε επαφή με το Δ.Σ της τράπεζας,δεν έκανε καμία ενέργεια!

Κινητοποιήθηκε όταν οι αποφάσεις είχαν παρθεί και έτρεχε στον Φλαμπουράρη και κάθε αναρμόδιο να βρει ασθμαίνοντας λύση,κάτι που δεν συνέβη

Οι αγώνες και η επιρροή των προηγούμενων Δημοτικών αρχών Σπυρόπουλου,Μπαζώτη,που επί 30 και πλέον χρόνια κατέστησαν τα Ψαχνά με την εγκατάσταση του ΤΕΙ ,και την εγκατάσταση δυο τραπεζικών καταστημάτων ''ισχυρή έδρα''Δήμου πλέον φαντάζουν επικοί μπροστά στην ανυπαρξία της σημερινής Δημοτικής αρχής,που συστηματικά λόγο των γηγενών αδυναμιών της υποβαθμίζει τον Δήμο!


Εκ των υστέρων λοιπόν ο Δήμαρχος προσπαθεί να μετριάσει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και έτσι  πληροφορούμαστε, αναμένεται σύντομα να συγκληθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο που έχουν ζητήσει φορείς της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να δρομολογήσουν τις αντιδράσεις τους.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που έχουμε στην διαθεσή μας η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη καθώς η διοίκηση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας έχει πάρει τις αποφάσεις της!

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην τοπική οικονομία μεσομακροπρόθεσμα και όπως όλοι οι ειδικοί προβλέπουν από τον συνταξιούχο έως τον επαγγελματία και τον επιχειρηματία της περιοχής ,ενώ θ'αυξήσει την ταλαιπωρία των συναλλαγών εκτός αν κάτι άλλο εξελιχθεί στην θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου